Driving Valkenswaard International! DVI2017

På tävling i Holland med tre hästar, Gustav Vasa och en grävling
Valkenswaard, Holland. Ett hästmecka sedan länge för hoppryttarna med Stall Tops enorma anläggning. Sedan körsportens gigant Boyd Exell flyttat in tvärs över vägen har det även blivit en tävlingsplats för kuskarna att vallfärda till. Han är inte bara fantastisk på att köra den där Exell, han kan arrangera tävlingar också! Finns mycket att lära där för tävlingsarrangörer.

Med självförtroendet på topp efter tävlingen i Windsor styrde teamet lastbilen mot Holland. Med oss i lastbilen hade vi samma fyrbeningar som tidigare under säsongen. Sigge, även kallad Sigurd av kusken hade fått sin frisyr uppdaterad. När man håller på med fyrspann måste det gå snabbt att fläta, en praktisk kalufs är A och O. Tyvärr, för Sigge blev han rätt lik Gustav Vasa i sin nya frisyr men han är helt obekymrad över att han skulle kunna ställa upp i en look-a-like tävling. Och viktigast av allt, flätorna blir snygga och går snabbt att få dit! 

Väl på plats fick hästarna komma in i sina boxar i tältstallarna. Mysigt med boxar på gräs, då finns det lite extra att pilla med för att fördriva tiden. Men Mambo var långt ifrån nöjd. Han möblerade genast om inne hos sig. Med nästan 30 graders värme yrde den snustorra svarta holländska jorden runt i stallet och lade sig som ett tjockt täcke över all utrustning, hästar och inredning. Efter en halvtimme i stallet såg vi ut som om vi inte duschat på flera veckor. Kanske tur att det utvecklades till ett vattenkrig med Team Persson på spolplattan, plötsligt var vi skinande rena! Men säg den glädje som varar länge. Gissa hur mycket svart damm som fastnar när man är genomblöt från topp till tå!! Vi vet.

Varje morgon inleddes med att skotta igen groparna grävlingen (Mambo) grävt under natten. Man vet med säkerhet att det är en djup grop han har lyckats med när man måste stå på en pall för att nå när man ska lägga på huvudlaget på en häst som annars går under smeknamnet ”ponnyn”. Vi slet vårt hår i frustration över att hans strumpor aldrig var vita. Efter att ha tvättat honom två gånger innan dressyren och använt alla super-duper-extra-special-gör-benen-vita-på-världens-smutsigaste-häst-medel som vi kunde gräva fram i packningen så tog vi till det tunga artilleriet – babypuder. Det är grejer det! Klarar till och med holländsk svart jord. 

Teamet vann den mycket uppskattade Grooms Award. Ett pris som går till hästskötarna i det team som presenterar hästarna i finast skick och håller snyggt och prydligt i stallet. Om det var babypudret som bärjade segern till oss eller det faktum att vi alltid hade mer svart damm på oss än hästarna det låter jag vara osagt. En sak är i alla fall säker, utan vår fantastiska praktikant Elin vete tusan om vi hade vunnit.
Men tävlingen då? Dressyren var okej. Man kan inte direkt vara missnöjd med resultatet, kusken var snubblande nära nytt personbästa, men vi känner i teamet att det finns mer där så direkt nöjda var vi inte heller. Träna vidare, helt enkelt.

Maraton gick överlag bra. Lite missar här och var, inga grova men ändå. Några gånger fick vi improvisera vägvalet, vissa föll väl ut, andra inte. Kusken har kamera på huvudet under maraton vilket är ett fantastiskt verktyg för att kunna analysera efteråt. Tip of The Day alltså om man vill utvecklas snabbt i maraton!

Precisionskörningen gick resultatmässigt inget vidare. Men det styrdes snabbt upp i den efterföljande konkörningen i lagtävlingen ProAm Challenge. Ursäker nolla på snabb tid gav en biljett till kusken och hans tyska lagkamrat till toppen på pallen lyftandes en gigantisk segerbuckla. Man ska avsluta med stil!! 

Mvh Pernillha Engström

Foto: Amy Mundell


Foto: okänt 

Foto : AL produktionFoto : AL produktion

 Foto : Pernillha Engström

Detta inlägg är publicerat i 2017, Tävling, Valkenswaard. Skapa ett bokmärke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *