Mambo – Me, Myself and IWohoo, äntligen min tur att berätta om mig! Bäst jag börjar med det mest självklara – jag är supersnygg och jättebra! Bäst faktiskt. Jag är till och med så bra att jag vet när vi ska börja trava. Jag brukar börja lite innan bara för att husse inte ska behöva smacka. Jag vet att han uppskattar det egentligen men att han måste säga till så inte övriga blir ledsna när jag överglänser dom. Det är samma i maraton, man kan uppfatta husse som att han blir arg men han blir faktiskt jätteimponerad av alla initiativ som jag tar. Alltså, jag är ju yngst i spannet och bidrar med ett viktigt nytänk. Sigge till exempel är så Old School.

Mina människor som borstar min vackra päls kallar mig för ponnyn, grabbhalvan och pojken. Jag fattar inte varför, jag är ju faktiskt 9 år! 
Varje morgon när det ska mockas hos mig brukar jag följa efter och gnida bringan mot mitt offer för att begära morgonmys. Om det inte lyckas blockerar jag utgången och snusar mitt offer i örat. Det brukar göra susen. Tipset fick jag av Emmy och hon har rätt – det fungerar! Oh My God, jag menar hur svårt ska det vara att få lite morgonmys!? När mina offer fattar vinken brukar jag slicka lite på dom som belöning. Jag vet att dom uppskattar det, egentligen.

Jag har en bästa kompis. Han heter Walle och ser ut som Svarta Hingsten. Walle är så schysst, vi bor grannar och går i hagen ihop. Jag känner att han verkligen förstår mig. Vi brukar leka i hagen och tungbrottas genom gallret. Jag gillar verkligen Walle. ❤️
Sigge däremot, han kallar mig för pojkspoling och menar att det inte är någon enhästshow. Fattar inte vad han menar, klart att det handlar om mig! Men egentligen tror jag att Sigge bara behöver lite extra kärlek så jag brukar fråga honom hela tiden hur det är och slicka lite på honom både i lastbilen och när vi går i spannet. Nu har Stella fått ta Sigges plats bredvid mig i dressyren och hon är rätt svårflörtad den bruden. Jeezzz, hon kan verkligen skicka blickar som kan döda! Jag gillar inte när husse hittar på nya saker sådär, tycker det är lite läskigt med nya situationer. Och Stella är jätteläskig!

Jag tycker att det är onödigt långt mellan tävlingarna. Om vi tävlade oftare skulle fler få äran att se mig. De andra klagar på träningsvärk efter maraton men så jobbigt är det inte. Jag studsar fram som en gummiboll och skulle kunna gå två maraton samma tävling.

Du följer väl oss på Facebook och Instagram? Där kan du se mycket mer av mig. Och lite av de andra ibland.
Ha det bäst! Puss!! /Mambo

Text skriven av Pernillha med ideér och tipps från Johan & Fanny

Detta inlägg är publicerat i 2017, Borgs Gård, Våra hästar. Skapa ett bokmärke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *