Kanel 8 år

Lämna en kommentar till Kanel 8 år

Woooooooooow vad tiden går fort!! Förra veckan firade vi Kanels 8-årsdag och det gick inte att undvika att bli lite sentimental när jag tänker över våra 8 år tillsammans.

Kanel importerades från Polen och var egentligen inte den jag letade efter men efter att ha sett henne och letat vidare så kunde jag inte släppa henne från mina tankar så när jag väl hittat den hona som jag ”letade efter” så importerade jag de båda tillsammans. De var vänner redan från början då de tillbringade karantänen tillsammans hemma hos mig.

Supurrsonic Zinnamon*PL

Kanel har aldrig gett mig gråa hår, hennes personlighet är den varmaste och finaste du kan tänka dig och jag är så lyckligt lottad som får älskas av henne 💜

På hennes födelsedag så fick hon en årsförbrukning (om inte mer) av hennes absoluta favoritleksak tack vare hjälpen jag fick av en av våra Instagramföljare att hitta denna leksak på Ullared. Denna leksak har varit hennes go-bonkers-leksak sedan hon var liten, och nu 8 år senare blir hon lika galen när hon leker med den.

Kanel med hennes favoritleksak

Grattis min älskade mjukis!


Skogen – min zoobutik

Lämna en kommentar till Skogen – min zoobutik

Medan du tar bussen till den centrala zoobutiken av din stad för att hitta något nytt för din katt att ignorera (detta händer mig också fyi) så tar jag mig till skogen, till vägkanten och grannens vedförråd för att hitta stubbar! 😃 Ja, stubbar.

Muffin poserar på en av flera trästubbar i trädgården

Stubbarna ökar i antal i vår trädgård och det är inte bara för att jag gillar dom som trädgårdsdekorationer utan även för att katterna gillar att sitta på dom.

De hoppar upp på en stubbe för att spana eller bara komma upp från det blöta gräset.

Om du ska komma till oss och funderar på vad du kan ta med som en gåva, ta med en stubbe! 😃😂


När allt bara är skit en dag

Lämna en kommentar till När allt bara är skit en dag

Jag har lärt mig att man får ha en dag eller t o m flera dagar där allt är åt h-vete och att man inte är en dålig människa för det. Det är då jag ser att jag blir likadant behandlad av mina älskade katter oavsett vad som händer på insidan av mig, ibland kan de även vara lite mer gosiga när de märker av att jag är låg.

Katter alltså, så oerhört opålitliga pålitliga små underverk 🙌🏼 vad skulle jag göra utan er?!


Vuxenpoäng

Lämna en kommentar till Vuxenpoäng
Takbyte pågår

Jag måste ju visa mitt livs hittills största vuxenpoäng! Och det dyraste köpet jag nånsin gjort. Huset lånade jag till men taket är egenhändigt sparade cash och jag blir faktiskt lite stolt i fejset när jag tänker på det.

Det är inte helt klart än men de trodde att det skulle vara klart denna vecka. Efter detta så känns allt under lite extra säkert ☺️


Muffin den mänskliga katten

Lämna en kommentar till Muffin den mänskliga katten

Katter med sina unika personligheter är ju det bästa som finns, det är vi överens om. Men Muffin har lärt sig hur man får ut lite extra kärlek hos en människa, genom att själv agera lite mänskligt.

Katter gillar egentligen inte det vi människor kallar för ”kramar”, det kan ha motsatt effekt hos en katt som känner sig fängslad och tvingad att stanna i en lite orolig känsla. Muffin däremot, han har nu börjat sträcka sig upp emot mig för att jag ska ta upp honom och krama honom hårt, då sätter han igång och spinner och pressar nosen emot mitt ansikte och liksom gnuggar nosen emot mig. Ett riktigt gosmonster är vad han är!

Såhär ser vår morgonrutin ut (som händer lite här och där på dagen nu)

Jag tror att han har kommit på att just badrummet är perfekt att göra detta på för där finns alltid en utdragen stol (toan) och jag står nära den när jag t ex borstar tänderna eller annat vid handfatet 🥰

Herregud vad jag älskar denna katt!! ❤️


Fri tillgång på mat är en aptitdödare

Lämna en kommentar till Fri tillgång på mat är en aptitdödare

Det här är definitivt inget nytt, men det är värt att prata om för det är fortfarande otroligt många hushåll som låter sina katter ha fri tillgång på maten. Så länge ”det funkar” så ser man inte problemen med det och när problemen sen dyker upp så är man nästan utom sig av oro hur man ska lösa dessa problem.

Den största anledningen att INTE ge fri tillgång på maten är just för att du slipper en hel del krångel när t ex sommarvärmen kommer och aptiten kan minska ännu lite mer. Som kattägare så kommer det då och då tillfällen då katten bara vägrar äta den mat som han eller hon alltid tyckt väldigt mycket om och pga att ägaren inte är helt påläst om hur katter fungerar så kastas denna mat och man köper nåt nytt – som kanske skapar sina egna problem.

En hungrig katt har alltid bättre aptit.
Se vad de gör i det vilda, där höjs deras aptit när de måste jaga (hjärngympa) och sedan leker det med bytet för att bli hungriga och äta.

Nu har det gått mer än 5 år sedan jag startade mitt egna lilla ”experiment” och eftersom jag har 7 katter och därför en hel del olika personligheter och individer så kan jag säga att det funkar mycket bättre när DU tar kommandot över matgivorna.

Att ha flera katter hemma och en börjar matvägra så får det en att känna som att man inte har någon kontroll över situationen. Även jag gick igenom detta år efter år, krångel efter krångel. Nu äter allihop äntligen Bozita våtfoder och Real färskfoder dagligen (MED GLÄDJE) utan matvägran och jag slipper oron som kommer.


En kattägares dagbok Söndag 10.35

Lämna en kommentar till En kattägares dagbok Söndag 10.35

Nej, idag orkar jag inte vara en ansvarsfull kattmamma.

Jag ser kattspyan där borta men den får lov att vänta. Först vill jag återhämta mig lite från att ha lämnat iväg Octavia, den sista kattungen som skulle flytta från oss. Octavia kom och mimade godmorgon till mig imorse som hon alltid gör, men nåt var annorlunda den här gången. Det var den sista gången jag skulle få se henne göra det.

Jag älskar er alla 7, jag älskar att jag har en katt för varje dag i veckan, det är precis vad jag behöver. Just nu har jag varit en dålig kattmamma till er alla och låtit mina bekymmer över en kommande takrenovering fått ta alla min tid så jag har blivit så trött på dagarna.

När vi alla 8 sitter här under ett helt och fint nytt tak i höst så lovar jag att ersätta alla den tid vi gick miste om just nu.

/ Er förhoppningsvis bästa kattmamma <3


Det viktigaste tipset för dig som kattägare

Lämna en kommentar till Det viktigaste tipset för dig som kattägare

Har du en katt (eller flera) som ibland är ute? Då måste du läsa och ta till dig av detta tips som kan bli det viktigaste tipset du nånsin får ta del av som kattägare, och väldigt få pratar om.

Viktigt för dig som kattägare att veta om

Är du redo? Okej…

Tappa inga bär av nåt slag på golvet och om du gör det TA UPP DET DIREKT!
Om du råkar trampa på bäret så kommer din hjärna direkt se hur du precis mosade en fullmatad fästing som trillat från din katt 😱😱😱

Du kanske tycker det är fånigt, men vänta bara tills det händer dig första gången 🤣

Jag har skopat upp 3 runda goa bärliknande fästingar den senaste veckan från golvet och det är lika äckligt varje gång utan att ha nuddat den ens.

Alltså, INGA BÄR PÅ GOLVET! 😂


Vi testar rollern från Hundexperten.se

Lämna en kommentar till Vi testar rollern från Hundexperten.se

Annonsen rullar överallt känns det som, men hur bra är rollern egentligen?

Pälsrollerna från Hundexperten.se

Jag har testat den och lite beroende på hur döva dina katter är och hur starka handleder du har så kanske denna är rätt för dig. Hos mig går den tyvärr inte hem.

Det positiva med denna emot en roller utan uppsamlare är att du kan fortsätta rolla väldigt länge innan du måste rensa och rensningen var väldigt enkel. Men utöver det så har den lite för många negativa egenskaper för mitt hushåll.


“Hon med katterna”

Lämna en kommentar till “Hon med katterna”

Här i krokarna där jag bor har jag helt tappat namn. Jag är ”hon med katterna”

Är det nån mer som känner igen sig?
På Ica kan jag ibland heta ”katt-tjejen” men det är ju bara en variant av samma sak 😂

Häromdagen gick jag över till en granne som jag knappt hälsat på innan för att presentera mig och samtidigt fråga henne vem hon anlitade för att byta tak i höstas (jag måste nämligen göra detsamma nu) och hon blev så förvånad att jag var en granne, jag försökte förklara att jag brukar cykla förbi dagligen och att jag hälsat nån gång när hon varit ute, nej det kopplade inte. Två hus ovanför dig, nej det kopplade inte heller.

JAHA ÄR DET DU MED ALLA KATTERNA?!! 🤣 Javisst är det jag! Jag kanske borde ha presenterat mig så ifrån början, det är väl lika bra nu 😅