Toffee har flyttat

Lämna en kommentar till Toffee har flyttat

Älskade Toffee 😘

Toffee har flyttat nu till en jättefin familj 🥰

Jag ska erkänna att även om det känns bra osv så har jag inte öppnat hans dörr än 😭

Det har blivit så inrutat med hans prat och det har blivit lite jobbigt. Jag förväntar mig att höra honom när jag börjar ta fram maten, jag förväntar mig att han pratar från sin sida av väggen när jag skopar bajs på andra sidan 💩

Han har det så bra 🧡

Följ Toffee och hans kompis Ronja @toffee.and.ronja


Att vara kattägare, ett tungt och tufft jobb

Lämna en kommentar till Att vara kattägare, ett tungt och tufft jobb
Kattmat från VetZoo 😋

Jag är glad för mina ungar (jag har inga människobarn) men dom kommer med en enorm kroppsbörda och nu när jag varit sjuk eller vad det nu är, så märkte jag hur svårt det var att rensa kattlådorna och gå ut med varje påse till sopkärlet.
Och att ta emot 35 kilo #Bozitakattmat

Vissa dagar fick lådorna stå kvar i hallen så tog jag mat därifrån för varje måltid.

När jag tänker på det så blir jag faktiskt lite ödmjuk, hur jag satt ner på golvet och rensade kattlådor, hade inget att klaga på just då.

Jag är ganska fantastisk 😊


Det här med tung katt på magen

Lämna en kommentar till Det här med tung katt på magen

Jag fick en sån aha upplevelse imorse. När jag ligger i sängen och vaknar så kommer de katter som sov hos mig upp i sängen och kliver lite här och där. Pixie och Monti går gärna på magen och så nära urinblåsan de kan LOL

I morse kom Monti och satte framtassarna på min mage och sen tror jag han smög upp resten av kroppen för han vet att jag kan tycka det är obehagligt och putta bort honom. Herregud stackars katt, vad har jag gjort med honom??

Iallafall, han la sig ner på min mage och bröst och jag kände direkt att jag inte spände mig som jag annars gör. Jag bara låg där och njöt av att ha kommit på värsta grejen och det var faktiskt en fin känsla av att jag nästan kände hela han ovanpå mig.

Älskade Monti


Omplacering av underbara katter

Lämna en kommentar till Omplacering av underbara katter
Vilda (Ephora på Instagram)
Toffee

Två otroligt kärvänliga katter som är 4 år. Vilda är som namnet säger, hon är vild när hon väl kör igång med nån leksak eller springer ute. Det är som att nåt lossnar plötsligt och hon blir tokig. Himla kul att titta på.

Toffee är för närvarande okastrerad men blir kastrerad när han flyttar. Han vill gärna ligga på magen eller bröstet på sin människa och sen kan man prata lite fram och tillbaka, så himla gulligt. Toffee är en pratglad kille och han kommer att ta för sig av din uppmärksamhet.

Om du är intresserad av nån av dessa eller vet någon som är så hör gärna av dig eller skicka min mailadress vidare. info@josign.se


Förlåt, men katten är i AC-röret

Lämna en kommentar till Förlåt, men katten är i AC-röret

Jag ligger i soffan och skypar med min psykolog när jag hör ett ganska högt hasande ljud från altan.

Min hjärna ser Monti släpa in en räv eller grävling till altan (LOL) men så illa var det ju inte.

”Förlåt Carina, jag måste lägga ner mobilen en stund och ta bort katten från AC-röret”

Det har hon garanterat inte hört många gånger i sin karriär.

Det var alltså Mocca som varit ute och ville nu komma in så hon gav det ett försök genom ACn 😂


Bästa skopan för kattlådor

Lämna en kommentar till Bästa skopan för kattlådor

Jag vet att jag sagt detta förr, och det stämde då med trots att det var en annan skopa. Men den köpte jag i Sverige.

Nu fick jag veta att Modkat har en europeisk webbutik som vi här i Sverige kan beställa från och då hoppade jag på tåget och beställde två skopor av den jag anser vara THEE KATTSKOPA!

Kattsandskopa från Modkat

En stor skillnad på min svenska favorit och denna är att Modkat skopan är mycket mer ergonomisk vilket nästan är ett måste här hemma med dom enorma kisshögarna som mina katter skapar 🤣


En ny upptäckt för ragdolluppfödare

Lämna en kommentar till En ny upptäckt för ragdolluppfödare

Nytt anlag i blodprofilen för våra ragdolls, som ställer till det i hemlighet. Men det finns redan ett test för detta så man kan ta smarta beslut i tid.

Det handlar om blodgruppering och vi har ju alltid testat katterna för det innan avel då det är livshotande för kattungarna i det första dygnet om de äter från en mamma med B-blodblod som parat en hane med A-blod.

Nu kommer alltså b3 in i spelet. Om en hona testats och har A-blod men sen testas för b3 och har det, så kommer hennes A-blod att förändras till B-blod.

Läs gärna hela artikeln hos Ragdollklubben

Jag testade Pixie direkt

Inom loppet av 10 minuter efter att ha läst klart om detta så hade jag skickat test på Pixie. Med tanke på det som hände hennes ungar så ville jag lugna nerverna, antingen genom att se att det är lugnt eller att få veta.

Pixie bär inte b3 så jag behöver inte oroa mig mer över det iallafall 🥰