Det viktigaste tipset för dig som kattägare

Lämna en kommentar till Det viktigaste tipset för dig som kattägare

Har du en katt (eller flera) som ibland är ute? Då måste du läsa och ta till dig av detta tips som kan bli det viktigaste tipset du nånsin får ta del av som kattägare, och väldigt få pratar om.

Viktigt för dig som kattägare att veta om

Är du redo? Okej…

Tappa inga bär av nåt slag på golvet och om du gör det TA UPP DET DIREKT!
Om du råkar trampa på bäret så kommer din hjärna direkt se hur du precis mosade en fullmatad fästing som trillat från din katt 😱😱😱

Du kanske tycker det är fånigt, men vänta bara tills det händer dig första gången 🤣

Jag har skopat upp 3 runda goa bärliknande fästingar den senaste veckan från golvet och det är lika äckligt varje gång utan att ha nuddat den ens.

Alltså, INGA BÄR PÅ GOLVET! 😂


Vi testar rollern från Hundexperten.se

Lämna en kommentar till Vi testar rollern från Hundexperten.se

Annonsen rullar överallt känns det som, men hur bra är rollern egentligen?

Pälsrollerna från Hundexperten.se

Jag har testat den och lite beroende på hur döva dina katter är och hur starka handleder du har så kanske denna är rätt för dig. Hos mig går den tyvärr inte hem.

Det positiva med denna emot en roller utan uppsamlare är att du kan fortsätta rolla väldigt länge innan du måste rensa och rensningen var väldigt enkel. Men utöver det så har den lite för många negativa egenskaper för mitt hushåll.


“Hon med katterna”

Lämna en kommentar till “Hon med katterna”

Här i krokarna där jag bor har jag helt tappat namn. Jag är ”hon med katterna”

Är det nån mer som känner igen sig?
På Ica kan jag ibland heta ”katt-tjejen” men det är ju bara en variant av samma sak 😂

Häromdagen gick jag över till en granne som jag knappt hälsat på innan för att presentera mig och samtidigt fråga henne vem hon anlitade för att byta tak i höstas (jag måste nämligen göra detsamma nu) och hon blev så förvånad att jag var en granne, jag försökte förklara att jag brukar cykla förbi dagligen och att jag hälsat nån gång när hon varit ute, nej det kopplade inte. Två hus ovanför dig, nej det kopplade inte heller.

JAHA ÄR DET DU MED ALLA KATTERNA?!! 🤣 Javisst är det jag! Jag kanske borde ha presenterat mig så ifrån början, det är väl lika bra nu 😅


Nu händer det massa kattiga saker igen

Lämna en kommentar till Nu händer det massa kattiga saker igen

Kattungarna ska börja flytta nu, första far på Fredag och två nästa vecka och lilla Octavia får jag kramas med ända fram till Augusti 🥰

Och idag ska Pixie ÄNTLIGEN få scannas inför avel 🙌🏼 Det har blivit ombokat och avbokat men nu ska det äntligen ske. Jag har eventuellt hittat en hane till henne som hon ska få dejta i höst/vinter.

Nästa vecka eventuellt så kommer Sveriges Radio Örebro till oss och gör ett reportage om min kattvänliga trädgård, det ska bli superkul att få visa upp den.


Nu är dom här – fästinglarverna!

Lämna en kommentar till Nu är dom här – fästinglarverna!
Fästinglarver är deras första stadie

I morse när jag skulle göra frukost så ser jag små svarta prickar på köksbänken och tror att min fiolfikus på fönsterbrädan har fått ohyra, men det dröjde inte länge innan jag såg de små benen och den karaktäristiska munnen.

ÄCKLIGA FÄSTINGLARVER!!

Nån av katterna har tagit med en drös in och lämnat på min köksbänk. Som tidigare städfreak på gränsen för vad som är hälsosamt så rycker det i den tarmen direkt. ALLT ska sprayas, dammsugas och torktumlas. De dör av värme så torktumling är perfekt men mitt hem kommer inte kännas annat än invaderat nu ett tag.

Fästingar börjar som tusentals larver, de ser då ut som mini-fästingar på under millimetern i storlek, men de har bara 6 ben. När de ätit (sugit blod) en gång, sin enda gång som larv, så blir de nymfer och får sina 8 ben. Sen suger de blog en gång, sin enda gång som nymf, och blir sedan en ung fästing som måste suga blod en sista gång innan de är fullvuxen och behöver då en hane som parar henne medan hon suger blod.

Äckligt är det helt klart. Kan jag bara lämna katterna ute nu tills snön kommer så jag kan vara fri här inne??! 😂


Smartare än katterna, eller?

Lämna en kommentar till Smartare än katterna, eller?

Bilden ovan visar en klösrulle som suttit på foten man skymtar intill, som man kan se så blir ju endast den övre delen trasig och den undre delen nästan orörd. Men vi behöver höjden så att katterna kan klösa ordentligt och stretcha musklerna (som de gör samtidigt som de klöser)

Nu sätter jag dit två kortisar istället och byter bara ut den övre delen när den är trasig 👏🏼 Bra va? Det blir billigare.


Registrera ny kull online – BUSENKELT!

Lämna en kommentar till Registrera ny kull online – BUSENKELT!

Jag arbetar digitalt, jag shoppar digitalt men när det kommer till att ändra rutiner så kan jag vara en Tant Råbiff faktiskt. Jag gillar penna emot papper men nu var det dags att testa kullreg online.

Men fy bubban vad enkelt det var! Och vad skönt att betalningen liksom slank med i samma veva, inga mer kopior på betalning som gjorts via banken.

Registrera kullen online på Sveraks hemsida


Kanel och jag på landet

Lämna en kommentar till Kanel och jag på landet
Jag cyklar med Kanel till vårt lantställe

Såhär ser det ut när jag och Kanel cyklar till vår tillflyktsort långt ifrån fertila katter och räkningar.

Många har frågat om väskan jag transporterar Kanel i cykelkorgen, den hittar du HÄR

Jag undrar om jag är Kanel i människoform, eller kanske hon är mig i kattform 🤔 Vi är så otroligt lika i vad vi behöver för att få ro längst där inne. Och det känns som att vi har samma sätt att göra den andre glad, riktigt glad 💜

Jag är så tacksam att vi har den här platsen själva tillsammans.


Äntligen större förpackning Bozita Kitten!

Lämna en kommentar till Äntligen större förpackning Bozita Kitten!
Bozita kitten finns nu i 370g tetra 🙌🏼

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

Nu ger jag egentligen endast blötmat i gelé för det ger bättre mättnadskänsla hos katterna än sås, men jag är så oerhört glad att slippa ge endast de pyttesmå musportionerna som har funnits innan. Nu är det ordentliga lådor och de kostar samma som vuxenmaten.

En superduper bra nyhet från Bozita denna gång! ❤️


Bästa fästingplockaren!

Lämna en kommentar till Bästa fästingplockaren!

Äntligen har jag lagt vantarna på två av den enligt mig bästa fästingplockaren!

Sommaren är räddad! Bästa fästingplockaren

Jag hade alltid en sån här i alla år och sedan kom den bort i nån av flyttarna och eftersom det kom nya sorter som ”skulle vara såååå bra” så har jag testat dom. Men denna sort ovan, är den enda jag har kunnat plocka 100% av de fästingar jag vill få bort. Resultatet talar för sig själv.

Jag vill gärna kunna plocka bort när fästingen är liten och precis har satt sig, det har inte gått med nån annan än denna sort. Kolla bilden längst ner, en platt, torr, kanske knappt levande fästing fick jag bort utan att kämpa och få tag 🙌🏼 Det hade inte gått med de andra sorterna

Denna fästingplockare har ett lasso som får tag vid fästingens huvud
Plockaren får bort de minsta fästingarna