Mitt sista blogginlägg <3

Lämna en kommentar till Mitt sista blogginlägg <3


God fortsättning till alla mina läsare!

Det här blir mitt sista blogginlägg här hos Agria och jag vill tacka för mer än 11 år tillsammans med mycket kattsnack och ganska mycket kattverkstad också.
Men det är såklart inte slut med katt för min del, långt ifrån det.

Mig kan du fortfarande följa på mitt Instagramkonto @fjarilflickans och det är även där du kan följa kommande kullar som börjar om med lilla Semla i täten, det ska bli kul att se vad hon har att ge.
Mina kattleksaker finns att köpa på www.furevercatlady.com som jag hoppas på att utveckla och jobba mer med framöver.

Det går såklart bra att kontakta mig direkt på info@josign.se om du vill fråga något kattrelaterat

Ta hand om er!
/ Josephine Josie Norman


NASA streamar kattvideo från rymden

Lämna en kommentar till NASA streamar kattvideo från rymden

Idag vaknar vi till nyheten att NASA har lyckats skicka en video från 31 miljoner kilometer ut i rymden och som kattälskare så är det ju en ära att det var just en kattvideo dom valde att sända.

Men nu har valet av video en innebörd faktiskt och inte bara att alla älskar ju en kattvideo. NASA fick inspirationen av tvs testbild på -20 talet som visade seriekatten Felix

Att denna video streamades från rymden ska visst vara ett framgångsrikt steg till att i framtiden kunna skicka människor till Mars.

Personligen så är jag glad att inte leva när det börjar ske


Kalender 2024

Lämna en kommentar till Kalender 2024

Efter ett år av paus med kalendrarna då jag blev sjuk förra året så är allt som vanligt igen. 2024 års kalender går nu att beställa och utskick sker från December

Denna gång handlar det om Muffin och bara Muffin. Han är den stora stjärnan från mitt Instagramkonto som så många blev ledsen över att han fick flytta och därför inte syns lika mycket hos mig längre. Jag ville göra nåt för alla de som saknar honom

Kalenderns texter är på Engelska men är i övrigt en vanlig kalender bara att den har vackra bilder på en underbar katt 🙂

Du beställer kalendern här


En följare hjälpte mig komma ihåg vem jag är

Lämna en kommentar till En följare hjälpte mig komma ihåg vem jag är

Precis det var det som hände igår efter att jag la upp ett foto på mitt Instagramkonto (@fjarilflickans) Jag la upp en bild på Semla som jag tog med en vacker bakgrund och så satt hon på vitt fluff.

En följare kommenterade att hon saknar att se mig visa den typen av foton med fina bakgrunder och det fick det att gå upp ännu ett ljus för mig att det var ju sånt jag brukade göra!

Jag är inte helt återställd efter den allvarliga hjärninflammationen och främst då med hur mitt liv ser ut men även med minnet. Året 2022 är borta, eventuellt raderat pga det traumatiska insjuknandet som hände under hela det året :/

Men pusselbitarna av det som brukade vara mitt liv börjar läggas på plats och naturligtvis måste jag börja fotografera katterna med mina fina bakgrunder igen, speciellt nu när jag har en liten kattknodd här 😀


Konsten att ge piller till katt

Lämna en kommentar till Konsten att ge piller till katt

När veterinären skriver ut piller att ge till katten så knyter det sig i magen på de flesta, och jag förstår absolut varför.

För mig knyter det sig faktiskt mer när man får en äcklig pasta som de tvingas svälja en mindre mängd av.

Videon visar hur jag ger piller till katterna och det funkar oavsett katt, knepet är att hålla ihop munnen lite medans man fibblar för att få fram sprutan med vatten. Håller man inte ihop munnen så börjar tungan jobba för att skicka ut pillret igen, och vattnet hjälper till att skölja ner pillret.

Semla har fått 3 piller om dagen i 5 dagar och det har gått lika bra för varje giva


Hur hände detta??

Lämna en kommentar till Hur hände detta??

Har det ens gått två veckor sen Semla flyttade in?

Jag vet precis hur detta hända och jag måste säga att det är lite coolt när jag har följt mina egna råd för denna process och få se att det funkar.

Det vi alla trodde om Kanel, att hon bör vara ensamkatt (okej, detta trodde aldrig jag men alla som såg henne på Instagram) är inte alls sant.

Kanel förändrades när hon blev mobbad av Muffin, han har nu varit ifrån henne i ett år. Tyvärr tog Pixie även stafettpinnen lite och fortsatte Muffins jobb med att mobba Kanel. Det var riktigt illa.

En dag förändrades det och bråken vart mer sällan. Det gav Kanel en möjlighet att tuffa till sig igen och det såg jag henne göra bl a genom att moppsa upp sig mot Pixie när hon såg att bråk nästan var pågång. Hon styrde av det själv 😀

Bråken slutade helt och jag kände att Kanel behöver ha en egen kattkompis eftersom de andra tre håller ihop lite.

Sagt och gjort, jag ville ju starta uppfödningen igen så då fick Kanel ta sig an henne som vän. Kanel har tidigare varit en jättebra extramamma och mormor till yngre katter så det var det jag ville locka fram igen.