Svar på fråga

Hur sjutton får man en katt att äta rått kött??

Jag ger mina katter rått kött som en av middagarna de får under dagen. Då jag introducerade det till mina då 3 katter så mötte jag lite motstånd ifrån min äldre kastrat på 9år som vägrade. Men han fick inget annat och tillslut måste dom ju äta så han smakade lite för han var så hungrig sen kunde han vägra igen. Men jag fortsatte att ge och åt han inte upp då fick han vänta till frukosten som var blötmat.
Det tog nog inte mer än nån vecka sen gillade han det 🙂

Att låta en vuxen katt få ”svälta” bara för att de vägrar äta är inte farligt. Håll koll på att de dricker och ge ex mer blötmat vid de tillfällena. Med svälta menar jag bara vid det utfodringstillfället, du ska naturligtvis inte låta bli att ge din katt mat.

Min Kokos var också lite tveksam till att äta rått kött i början men även hon blev ju hungrig så hon provade det och det visade sig vara jättegott 🙂

Delta i diskussionen

 1. Hejsan
  Min uppfödare (jag har två perserkillar på 8 mån)
  rekommenderade i huvudsak torrfoder.
  Royal Canin Kitten. Känner mig lite tveksam till det
  så på morgonen får de blötfoder.
  Vilken typ av kött ger du dina katter?
  Får de någon typ av torrfoder?
  Det finns så många åsikter btr. detta med blöt vs. torrfoder.
  Jag vill ju att mina kissar ska ha det bästa.
  Fin blogg du har!

  1. Det är alltid svårt att ta ställning till det där med mat, du bör inte ge det som inte känns ok att ge dina katter tycker jag. Blötmat är jättebra. Kött ger jag varierat nöt, fläsk, kyckling, ben, inälvor. Det finns nästan inget dåligt där, men håll dig gärna borta ifrån maskinellt sågade benbitar, ge helre kycklingvingar som ben. Mina katter får lite torrfoder då jag har kattungar hemma då jag vill att de ska vara vana att äta både torrfoder och blötmat så kan nya ägarna göra som de vill sen utan att avvänja eller så. När jag inte har kattungar så undviker jag ge torrfoder, dels för att mina är mycket glada i både blötmat och kött så då får de i sig mycket vätska också – som är jätteviktigt! Lycka till 🙂

 2. Hej,
  vad kommer det sig att dagens katter är så ömtåliga att de behöver specialkost
  har själv en bondkatt som klarar sig alldeles utmärkt utan alla dess kokta kemikalier som kattmatstillverkarna vill att vi ska köpa.
  Den får rå svintunga när den äter inne och ute fångar den sork och småfågel. Helt utan tillsatta vitaminer och dessutom okokt. Varför ska katten ha fisk, har aldrig sett en katt meta.
  Att hålla en kastrerad hankatt i fångenskap i en lägenhet, är djurplågeri. Katter ska leva på landet och vara självförsörjande. Katten har i tusentals år klarat sig utan vår ”omtanke” och kommer att klara sig utmärkt om vi låter dem leva som katter.
  En fri katt är en lycklig katt, kvällsmat på en nyfångad sork slår all fabrirksmat.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *