Två pojkar ifrån tidigare kull

Detta är SE*Fjärilflickans Midas och SE*Fjärilflickans Nevada som nu är 9 månader och bor tillsammans. Midas är den helsvarta, han flyttade lite senare till samma hem som Nevada några veckor innan hade flyttat till.

_DSC5519_2

Delta i diskussionen

 1. Hej !!
  Vilken underbar blogg 🙂 !!
  Jag älskar alla bilder & undrar vilken kamera du använder dig av ?? 🙂
  Mvh Emma H

   1. Ja usch jag har aldrig ff6rste5tt mig pe5 varff6r de avlar pe5 sche4frar med kotnsig rygg. De me5ste ju verkligen ge fysiska problem och det ser dessutom le4skigt ut ne4r de ge5r se5 kotnsigt.Skf6nt de att ni vill ha en normal och fin Sche4fer le4ste ne5gonstans att de som avlar pe5 den kotnsiga ryggen e4r de som ste4ller ut medans de som he5ller pe5 med bruks eller avlar fram polishundar anve4nder sig av de rakryggade sche4frarna ff6r annars he5ller inte hundarna.

 2. Här kommer en liten rörig kattfråga till dig, som jag hoppas du vill försöka svara på (pm det går att förstå vad jag menar) 🙂 om du svarar så svara gärna här i fältet, min mejl krånglar.

  Har en ragdoll på ungefär ett halvår. När jag och sambon är hemma samtidigt om dagarna så ligger han ibland gärna ifred i köket eller badrummet och sover. Går vi in där och sätter oss en bit ifrån på golvet (och han inte är totaldäckad) så jamar han och går fram till oss för att mysa. På nätterna brukar han somna någon annanstans först men sen komma in och lägga sig på min huvudkudde och ligga nära. Han vill inte riktigt ligga i knäet utan mer bredvid, men ibland tycker jag att om vi klappar för mycket så går han ifrån. Jag vet inte riktigt vad jag vill med min ”fråga”. Kanske om du tror att vi kan få han att trivas ännu mer i vår närvaro? Jag vill ju gärna att han ligger bredvid oss i soffan eller åtminstone i samma rum när vi är hemma, vilket han gör ibland men ibland inte. Och när vi ska sova om kvällarna ligger han ibland precis i dörröppningen och tittar på oss men hopar inte upp i sängen? Känner han sig utanför? Äh, jag vet inte 😀 lite rörigt detta.
  I början ville han inte bli uppburen, men vi har burit mycket på honom för att vänja honom så nu brukar han spinna när jag när honom i famnen. Han blir inte stel eller sprattlig som i början.
  Jag vill så gärna att han ska trivas med oss!

  Kram!!

  1. Hej Julia. Jag tycker att det låter som att ni har kommit en bra bit på vägen med er katt, och att fortsätta uppmuntra till att komma upp till er genom att kanske ha några godisbitar redo att ge kan göra mycket – och att vara tålmodig och fortsätta likadant så länge det krävs. Men jag tycker också att det låter som att er katt trivs med er och helt enkelt inte är av den klängiga typen. Man brukar säga att det är typiskt ragdoll att vilja ligga bredvid knät istället för i knät och det är inte alltid man får en som alltid vill ligga på en. Att han ligger vid dörren har nog inget att göra med att han känner sig utanför eller så, utan han har tagit på sig rollen att vakta er när ni sover och är som mest oskyddade. Det låter som att han är ensamkatt där hemma? Isåfall kan det vara så att han vill ta hand om er helt enkelt, och en sådan vill inte gärna vara svag och falla för frestelsen att ligga på rygg mellan er i sängen för då kanske han missar att skydda er när det behövs.

   Ni märker själva om er katt trivs eller inte, tydliga tecken på att han inte trivs är om han inte går på toa i lådan, börjar urinmarkera eller t ex matvägrar. Sålänge han mår bra med er så är det nog helt enkelt bara såhär han är, och då kan ni ta babystep och uppmuntra varje gos med en godis så kommer han nog lära sig att ni inte behöver hans hjälp emot inkräcktare 🙂
   Lycka till och kram på er! <3

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *