Katter Barn. Skillnad?

För nån dag sedan kom jag på mig själv göra något väldigt lustigt omkring katternas ritualer. Det var kväll och alla katterna hade fått middag, men Muffin är ibland lite konstig och tror han kanske är pappa till barnen så han kliver åt sidan och låter ungarna äta om de går till hans mat, dom är ju viktigare 🙂 Och ibland ser inte jag detta förrän det är för sent så jag tänkte att när alla somnat så måste jag ge Muffin ny mat.

Sen låg alla och sov tillslut och jag gick in i köket för att ge Muffin mat, men kom att tänka på att Thea skulle vakna direkt om hon hörde en matpåse, så jag satte igång vattenkranen och gick in i tvättstugan för att öppna matpåsen. Muffin fick sedan äta i köket (de äter normalt inte i köket) medan vattnet fortsatte rinna så Thea inte skulle höra honom smaska. Om Thea vaknar så kommer hon ställa sig och ropa på sina ungar att det finns mer mat nämligen, så därför var det viktigt att hon inte fick höra nåt.

Medan Muffin åt maten så passade jag på att rensa kattlådorna i tvättstugan så jag samtidigt kunde hålla koll så ingen kom och åt Muffins mat.
Vid första spadtaget så kom jag på att ljudet av mig rensa lådorna får kattungarna att komma springandes och gå på toa (jag vet inte riktigt varför, men det är alltid så) så nu satt jag där på golvet med vattnet rinnandes ute i köket, med koll på Muffin och saaakta sakta tog jag små små spadtag i toalådorna så det inte skulle låta så mycket. Det tog tid att rensa, men det blev gjort och ungarna fortsatte sova och Muffin fick i sig all sin mat själv.

Pust…. jag behöver inga barn, jag är 7 barnsmamma redan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *