Vilket sätt att vakna på

Imorse slog jag upp ögonen klockan 07:00 och några sekunder senare hör jag ett pipande ljud, fast inte ifrån höger där kattungarna är utan ifrån vänster.
Jag hinner inte tänka så mycket så ser jag kanel komma bärandes på en kattunge i munnen, från hallen till bolådan. Jag sätter fötterna i golvet och ser då hur Hallon kommer IFRÅN bolådan bärandes på en kattunge i munnen och springer ut i hallen och jag följer efter. Hon gömmer kattungen i en klösmöbel.
Inatt var första natten på ett tag som Hallon sovit inne med mig och Kanel, just för att hon är så nära att föda nu så jag vill ha henne hos mig. Och när jag vaknar till sen så märker jag att Hallons modersinstinkt är, om möjligt, ännu starkare nu så hon har reagerat på att kattungarna ropade och var hungriga.
Så jag fick snabbt ta fram frukost till Kanel så hon fick fylla på reserverna och medan hon åt så passade jag de skrikande bebisarna ifrån en överbeskyddande moster Hallon. Och när Kanel ätit litegrann så kliver hon in och ger de mat, de blir tysta och Hallon blir lugn igen. När ungarna är mätta och belåtna så kan Kanel kliva ur och äta färdigt sin frukost 🙂
Nu ska jag äntligen få mitt morgonkaffe!

IMG_9312.JPG

Delta i diskussionen

 1. Hej och grattis till de fina kattungarna!
  Jag skrev åt dig på ask.com häromdagen och tydligen kom bara en av mina två frågor fram, så då förstår jag att du inte förstod riktigt vad jag menade.

  Jag skrev i alla fall att jag BARFar min ena ragdoll, han är lite över ett år gammal. Jag gör hemgjord barf och blandar lite olika varje gång, jag väger & blandar enligt rekommendationer. Det känns ändå som att jag är osäker, tänk om något är fel, eller saknas? Därför tänkte jag om man kan ge blötmat eller torrfoder t.ex. en dag i veckan… det förstår jag ju att man kan göra, men det jag undrar egentligen är:

  1. Hjälper det att ge det en dag i veckan – får han i sig den extra ”näring” han behöver OM han nu inte skulle få det i sig från min hemgjorda barf?
  2. Förstör det själva idén med barf från början? Att ge annat en dag i veckan?

  Han mår ju bra men försöker bara tänka på det långa loppet 🙂

  Helt enkelt, är det någon vits att ge något annat än barfen över huvudtaget…

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *