13x kattlådeträning

”Godmorgon” säger tandläkaren på telefonsvararen och jag inser att dagarna har gått exakt dubbelt så snabbt som jag trodde.
”Bheblaa” säger Hallon ifrån fotändan på sängen. Jahopp, dags att upp å jobba.

Rutinen:
Gå upp, säga god morgon till alla svansbarn utan att väcka kattungarna (dom kallar vi bajsungarna nu)
Går in till Muffin och slår igång vatten för kaffet och gör iordning kaffepumpen.
Ge mat till de två mammorna som nu gapar högt utanför nätdörren.
– ssshhhh! Ni väcker bajsungarna!!
Mammorna och Thea har nu fått mat och jag ser att 4 ungar har vaknat.
Skyndar mig att rensa en av de vuxnas kattlådor och springer sen in till katthagen. NEJ!! Jag kom för sent och dagens första kisspöl har uppenbarat sig på mattan. Ok, fine. Sätter ändå ungen i lådan så hon ska förstå. ”Lek??!” undrar hon med världens största ögon.
Springer ut för att rensa nästa låda, när jag är klar så ringer en kund och medan jag talar med henne så ser jag hur det ser ut som att nån av bajsungarna sitter och sover mitt på mattan – Neeeeeeeeej! Det där är inte choklad för det vet jag! Ok jag kan inte göra två saker samtidigt, speciellt när en av de är att tala i telefon så jag talar glatt med kunden medan jag ser på hur denna bajsmaskin lämnar efter sig en imponerande formation.

Lägger på luren och torkar upp, nu är alla ungarna vakna och när man tar ett kliv i hagen så sitter minst 3 ungar som blodiglar på benen. Skaka försiktigt av mig dom och går för att rensa sista lådan av de vuxnas och ge Muffin mat. Sen tillbaka till bajsungarna för att ge dom mat, idag blev det James Wellbeloved kitten. Nu är det bråttom! T-minus 1,5 minut innan alla sätter igång att få fart på tarmarna. Nu fixar jag mitt kaffe, går på toaletten (man lär sig göra sånt imponerande snabbt) och går sen tillbaka till vardagsrummet där hagen är.
Jag ser att Memphis som vanligt vägrar äta mjukmaten om man inte matar honom så jag tar upp honom i knät utanför hagen och en hand med mat och börjar mata honom.
Vad tänkte jag med???!! Nu är jag totalt fast här och ser hur de en efter en sätter sig utanför sina toalådor och gör sina fina pölar eller högar.
Jaja… det ska ju ut, tänker jag och gläder mig åt att Memphis smackar med hela ansiktet i min hand.
Nu har alla ätit klart och jag kan städa lite innan jag får dricka mitt kaffe. Mammorna kommer och lägger sig för att ge bajsungarna sin andra frukost och jag kan äntligen sätta mig och dricka mitt kaffe.
Höjer min hand för att ta en klunk och ser något jag känner igen väl som ligger på min hand. Även detta är inte choklad………..

IMG_5574.JPG

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *