Jag slängde ihop ett tält

Vi har redan konstaterat tidigare att jag har svårt att vara still eller att inte göra något. För några dagar sedan så blommade mina inflammationer upp i händerna (överarbetad) och jag bestämde mig att ta en dag och vila. Sagt och gjort, men emot eftermiddagen började det krypa i mig och jag bestämde mig för att bygga ett katt-tält 😀 Fast då utan några maskiner eller annat tungt arbete.

Jag hade ett par rundstänger i tjocklek 20mm som jag sedan tidigare köpt till ett projekt, jag tog 5st av dom och kapade till lagom längd (ca 120cm tror jag de blev) och så hämtade jag ducktape och garn. Såhär tänkte jag – det blir vad det blir och katterna kommer nog ha lika kul i det ändå!

Photo-05-03-16-15-53-02 Photo-05-03-16-15-52-52

Med tejpen redo började jag att placera stängerna som jag ville ha dom i hörnet och höll då handen högst upp där de korsade varandra. När jag hittat rätt så satte jag tejp runt och kunde sedan börja linda runt garn för att verkligen få stängerna att stanna kvar där jag ville ha dom. Notera att jag lindat mellan pinnarna också, det fixerar dom ännu bättre. Ju mer garn desto bättre hållbarhet.

När jag var nöjd med formen och stabiliteten så var det dags att tänka på tyg att sätta runt tältet. Jag gick igenom mina 3-4 garderober som är fulla av olika tyger och hittade ett jag gillade, ett canvastyg med lite stabilitet i och som skulle funka bra att tvätta.

Photo-05-03-16-16-10-19

Jag började med att sätta en klämma högst upp och kunde sedan placera ut tyget som jag ville ha det och klippa av längderna. Om du vill sy så tänk på att lägga till sömsmån.

Photo-08-03-16-04-44-15 Photo-05-03-16-16-43-26

Såhär blev det! Jag ska fundera ut hur jag vill fästa det i pinnarna, eventuellt kardborre eller vanliga band. Jag vill lätt kunna ta bort det och kasta i tvätten när det behövs 🙂
Tanken med detta var att mina tjejer ska få en alternativ plats att föda sina bäbisar i, dom gillar att vara lite gömda och ha det mysigt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *