Vi väntar bäbisar! Kommer dom idag tro?

File-10-04-16-09-26-49

Idag är det dag 66 på Kanels dräktighet och vi väntar ivrigt på att hennes bäbisar ska födas. De senaste två dräktigheterna har hon fött på dag 65 så jag trodde nästan de skulle komma igår. Magen är stor som en ballong som vanligt på henne och det rör sig livligt där inne.

Jag har chansat på 4 stora ungar och stor fast vid det, men jag tänkte jag kunde förklara två sätt som man kan räkna lite på hur många det kan tänkas vara där inne 🙂

Det räknesättet jag brukar köra med, som har funkat bäst för att få en liten hum om hur många som gömmer sig i magen, så har jag vägt honan vid vecka 5 och vecka 6, alltså med 7 dagars mellanrum (väger varje vecka) Sedan använder jag denna formel:
Kanelsvikt vecka 6 var 5400 gram (5,4kg) och vikten vecka 5 var 5100 gram (5,1kg)
5400 – 5100 = 300 gram. 300 / 50 = 6st ungar
Man delar alltså viktskillnaden på 50 och får ut antal ungar.

Ett annat sätt att räkna är att varje unge väger ca 250 gram i magen, så ex. Kanel som nu vid dräktighetens slut har gått upp totalt 2 kilo, omvandlat i gram blir det 2000 gram och då räknar man 2000 / 250 = 10st ungar.

Slutsatsen här är att det antingen är ett par där inne eller så är det stora ungar 🙂
Katthonan kan gå upp i vikt utan att det är många ungar där inne, ett exempel på det är Jamie (@katoxe på instagram) som pappa Muffin dejtade förra året och där gick Jamie upp ca 1,8kg totalt men det blev bara 2 ungar, gick man tillbaka och gjorde den andra uträkningen så sa den att det skulle bli två ungar bara.

Vi väntar otåligt, hur många tror ni det är där inne? 😀
Ta en titt på hennes stora mage på Instagram @fjarilflickans
www.instagram.com/fjarilflickans

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *