Nån mer som har gosiga katter just nu?

Min lilla diva fröken Kanel har de senaste veckorna varit mer gosig än hon egentligen är. De enda gångerna hon varit såhär gosig annars är när hon varit dräktig – vilket hon inte är nu. Gos har alltid behövt ske på hennes villkor och inte allt för ofta.

Nu kommer hon varje dag till mig i soffan och gosar ner sig och varje kväll i sängen när det är dags att sova och hon spinner högt tills vi båda somnar, även på morgonen kommer hon och gosar innan man kliver upp.

Igår pratade jag med min vän Mimmi som har Whoopsie och Thea hemma, och hon berättade att Thea, som också alltid varit gosig på hennes villkor och inte så ofta, helt plötsligt är väldigt gosig varje dag.

Detta fick mig att fundera om det är nåt nu? Nån mer som känner igen sig i det jag skriver? Kommentera gärna nedanför och berätta din egen historia, vore kul att se om vi kan komma fram till vad som händer nu 😀

dsc_4924

Delta i diskussionen

 1. Hej,

  Är inne på min tredje katt, bor på landet och har katter som inte lever som stadskatter.
  Kollade lite vad färdigköpt kattmat innehåller, och det är både dålig mat och dyrt.
  Kattmaten kostar 40 kr kilot, och det är samma pris på fläskkaré.
  Kör det lite med en mixer, köttet blir lite mellan köttbitar och färs.
  Ge gärna katten benet att gnaga på.
  Då vet jag att katten får den näring den behöver.
  Enligt foderförsäljarna så ska vi köpa speciell mat till kattungar, men det är bara en försäljningsbluff, grannens katt fångar sork och småmöss och ger till sina ungar, och de blir starka och pigga. Så skriv gärna lite om hur fodertillverkarna försöker få oss att tro att katten behöver speciell mat, katten behöver bara kött och vatten. Lejon och andra vilda katter ger sina ungar kött från det de kan tugga, katten behöver tugga och slita i kött för att hålla tänderna friska och starka. Prova med att ge en fläskkotlett till katten.

  mvh

  Stefan Jonsson

 2. Har definitivt en liten gosfia hemma, tyvärr tror jag mest det beror på att hon precis kommit från sjukhuset och försöker övertyga mig om att aaaaldrig skicka tillbaka henne dit. Men, man tar vad man har, uppskattar alltid när de är lite mysiga med mig 😀

  1. Det är ganska intressant det där, för jag har absolut märkt av tidigare att man kan komma närmare sin katt efter besök hos veterinären och/eller efter de varit sjuka. Det är som att de vet om att JAG hjälper dom. Kom mycket närmare Muffin efter han blev inlagd hos veterinär för några år sedan.

 3. Hej, Vi har just nu också en mycket gosigare katthona än vanligt!! Maken säger att hon aldrig har varit så här gosig, kan det bero på årstiden? Katterna tycker att det blivit mycket kallare och hoppar mer än gärna upp och mjölktrampar och ligger i ens knä tillsdess man ska upp? Vi behöver bara sätta eller lägga oss så kommer vår hona och värmer oss. Världens mysigaste sibbehona >3

  P.S Vad hemskt att läsa om tjejen som ej tycks ha råd med att kastrera sina hankatter! Sådana ska inte skaffa djur! Vi har en granne som lämnat sin katt vind för våg samt varken kastrerat eller chipmärkt katten! Blir så ledsen och arg när folk ej vill lägga ner pengar på ens kära familjemedlem..

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *