Katter och associationer! Jag blir galeeeen :D

Ja, det blir jag faktiskt.

Det är ingen hemlighet att katter associerar ljud med en händelse, på både gott och ont. Här hemma har vi några stycken som jag blir totalt GALEN på (fast lite kul är det allt)

Gottis i städskrubben…
Bl a så har jag en stor påse med torrfoder (eller ja, godis som vi kallar det) i städskrubben precis intill köket. Katterna är VÄL medvetna om att den påsen står där och att den för tillfället inte är stängd för jag vet inte riktigt hur jag ska stänga den.
Så alltså…..varje gång jag:
– hämtar damsugaren
– tar fram bajspåse och skopa
– tar fram skurhink och såpa
– hämtar ett par undanstoppade skor
– tar fram gummihandskar (se vidare association på detta längre ned)
– letar ibland målarfärgerna
– tar fram handdammsugaren
– tar fram sopkvasten
– tar fram ny disktrasa eller disksvamp
– och faktiskt ännu fler tillfällen som gör att jag måste öppna den dörren

….så kommer alla katterna springandes och jamar för de vill ha godis.
Jag har alltså fått börjat smyga, japp jag smyger när jag saaaaakta saaakta öppnar dörren för att hämta något där inne xD

Och sen har vi saxen….
Varje gång jag tar fram en sax ifrån ett plastställ på diskbänken där jag har alla saxar, och när jag klipper i någonting med spetsen av saxen (det blir inte samma reaktion om jag exempelvis klipper ut nåt i papper med hela saxens blad) så kommer främst Kanel och skriiiiiiiker att hon vill ha kött, varpå de andra hör henne och hakar på.
När jag ger dom frysmat i form av färdigköpta köttkorvar (VoH kattemat) så klipper jag med spetsen av saxen ett litet hål i ena änden för att trycka ut den tinade maten. Det är det Kanel hör varje gång jag använder en sax!

Gummihandskar, ja….
Lite liknande scenario som med saxen, så blir Kanel och hennes dotter MoMo tokig när de hör mig ta på gummihandskar. Det är en association ifrån när jag väldigt ofta gjorde egna köttmixar till dom och då fick de såklart alltid äta samtidigt som jag skar upp köttet och vägde upp portionspåsar till dom att lägga i frysen.

När jag hade 13 kattungar hemma och veterinären kom för att kastrera 10st av dom så bytte hon gummihandskar mellan varje kattunge hon opererade…..ja du kan ju tänka dig att det inte blev många lugna stunder vid varje hands-byte 😀 hahaha Vad vi skrattade!

Har era kissar nån rolig association som du vill dela med dig av? Skriv i kommentarerna! 🙂

Delta i diskussionen

  1. Jag vet inte riktigt vilka ljud som min katt förknippar med sina konstiga beteenden men, för det första, när jag går in i badrummet för att göra mig i ordning följer min katt alltid med och går in och sätter sig i duschen men hon sitter bara där o tittar på mig. Men när jag har borstat tänderna och tar flaskan med fluor…. då. Då kommer hon skrikandes ut ur duschen och ställer sig mor mina ben och vill bli borstad medan jag sköljer tänderna. När jag spottar ut då är hon färdigborstad tydligen, för antingen bara går hon eller så börjar hon bitas… Men jag vet inte var det kommer från 🙂
    Tack för att vi får se dina fina katter och läsa alla dina visa ord.
    Angående ”godispåsen” rek jag att du häller över det i en hink med lock. Det har jag gjort.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *