Helgens musik var köttkvarnen

Då och då när jag köper på mig lite större partier av olika sorters kött till katterna så tänker jag efter innan jag ställer mig och skär det i mindre bitar.
Jag gillar att ge dom bitar för det är det absolut bästa sättet att borsta deras tänder, men det tar på krafterna att stå i timmar och skära.

Så i helgen åkte gamla hederliga köttkvarnen fram, den är snabb och smidig och vips så hade jag några köttmixar att stoppa i frysen.

Hett tips: Att en katt ratar kött 1, 2, 9, 12 gånger betyder inte att den inte gillar det eller att du gör fel. Både du och katten gör rätt, men nån av er tappar tålamodet för snabbt 🙂
Sen finns det såklart även tips som kan snabba på processen.

Är detta något du är intresserad av att läsa lite om här? Har du testat och gett upp?
Kommentera gärna!

Delta i diskussionen

 1. Hej!

  Vi är ett IoT-företag beläget i Växjö Sverige och vi söker influencers för att samarbeta för att marknadsföra våra produkter. Om du är intresserad, vänligen meddela mig och skicka oss din e-postadress. Vi skickar dig mer information om oss, produkter (GPS tracker till hundar och katter) och hur vi ska samarbeta.

  Ser fram emot att höra av dig!​

  Mvh
  Brandy
  MiniFinder Sweden AB

 2. Jag med!
  Har provat med fläskfärs, kycklinghjärta, lammfärs. Vill gärna lära mig. Men verkar vara en extremt känslig fråga när jag lade ut en bild på detta i en grupp på Facebook. Att det var farligt, oansvarigt med mera..
  Vill jättegärna lära mig mer om att gör hemlagad kattmat.

 3. Oja det är ett dilemma här hemma med våran ragdoll Dolly på 2 år, första katten jag haft som helt ratar allt i ifrån rått kött/kokt fisk etc. När hon kom till oss var hon uppväxt på mestandels torrfoder och idag är torrfoder hennes allt, i godis väg är det bara orijens och thrive kattgodis som gäller.
  Att få henne att uppskatta blötmat har tagit si sådär 1 år men oftast är det bara sås/gelen som hon äter upp.
  Kompisen huskatten Freja däremot älskar allt rått kött, kycklingvingar etc.
  Nydligt börjat ge mush och hoppas hoppas kräsna Dolly börjar gilla det och att vi kan skippa torrisar i framtiden.

  Tack för en underbar blogg!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *