Det är svårt att vara etisk ibland

Etik är en teoretisk och kritisk reflektion över moralen, och här snubblar jag ibland som hängiven kattmamma.

Mina katter, och troligen de flesta katter överhuvudtaget, älskar kattleksaker som är gjord på äkta skinn och/eller päls. Det är även mer naturligt för dom att leka med. Plastpäls är ju människans påfund.

Men när man är djurvän och verkligen vill måna om alla djur och att inget djur ska fara illa osv, hur kan man göra det samtidigt som man ger sina katter rått kött och kattleksaker av äkta skinn?
Det är en allvarlig fundering som jag har och undrar om nån har lite mer insikt i denna typ av produktion av kattleksaker?

Kommentera gärna!

Delta i diskussionen

  1. Jag har ett liknande dilemma i val av kattmat. Jag äter själv inte kött eftersom jag vill ha koll på varifrån köttet kommer och hur djuren har haft det. Men kött för människor är i alla fall ursprungsmärkt. Att ta reda på varifrån köttet i kattmaten kommer är inte särskilt lätt. Jag har försökt få ut fakta från Doggy om hur stor del utländskt kött de använder, men de kan inte ge fakta, bara formulera på ett ungefär att de försöker använda svenskt kött så långt det går och att de ställer krav på sina leverantörer. Jag önskar verkligen att även kattmat hade en ursprungsmärkning för kött. Känns bisarrt att man som djurvän skulle mata sina katter med djur som inte haft det bra, men i dagsläget känns det omöjligt att kontrollera en sån sak 🙁 Jag förstår verkligen ditt dilemma med leksakerna!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *