Instagramskolan, Del 1, Skapa ett konto

Skapa ditt konto

Du har tagit steget att skapa ett konto för dig eller för kanske dina katter (tro mig, det är inte lika konstigt som det låter)
Du kan faktiskt ha två separata konton för dig privat och för dina katter, mer om det i Del 3.

Ladda ner appen och skapa ett konto, välj ett namn som passar för ditt konto. Om det är ett katt-konto så kanske din(a) katt(er)s namn passar bra. Fundera även på om du vill hålla det på Svenska eller Engelska för då kanske det är bra att sätta namn därefter.

När du har skapat ditt konto så lägger du till en bild som profil, kanske en av dina katter? Klicka på ”redigera profil” och ”byt profilbild” eller eventuellt står det ”lägg till” om du inte redan satt en bild där. Du får valet om du även vill lägga ut denna bild som ditt första inlägg och då ser det ut som i sista bilden här nedan.

Nu vill du lägga till en kort information om dig eller ditt konto, klicka på ”Redigera profil” bredvid din profilbild.

Här skriver du något som gör att man förstår vad det är man kommer att se på ditt konto, exempelvis ”Det här är mitt liv tillsammans med Maja, Frans och Åke, mina katter” eller om du satsar på att få många följare så skulle du istället kunna skriva ”Kaoset själv och mina 3 svansburna chefer” eller nåt liknande. Har du humor? Visa det!

Skulle det vara så att du vill börja med att hålla ditt konto privat tills du är redo att öppna det för allmänheten så klickar du på det lilla kugghjulet bredvid ”redigera profil” och scrollar sedan ned en bit för att bocka för ”Privat konto”
Nu kan ingen se dina inlägg förrän de är en följare, och för att bli din följare så måste du godkänna det. Så du har full kontroll över ditt konto!

För att ta en paus i allt det invecklade så är du faktiskt redan nu klar att börja dela dina bilder på Instagram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *