Instagramskolan, Del 2, Posta bilder

Nu har det blivit dags att börja posta bilder på ditt konto!

Hela idén med Instagram är att just posta bilder för att kanske berätta en historia, eller bara visa (utvalda) delar av sitt liv.
En inriktning kan vara en bra idé för att själv veta hur man ska hålla kontot levande, exempelvis att fokusera på att bara visa bilder och videos ifrån din trädgård året om, eller som i detta fall – din katt!

När du gått in i appen så klickar du på ikonen längst ner i högra hörnet, den lilla gubbfiguren, och för att posta en bild så klickar du på plusset i mitten (där jag har ringat in med rött)

Då får du upp bilderna i din mobil att välja mellan, och högst upp kan du även välja andra mappar i din telefon om du vill. Du kan även välja att fota med Instagramappen men jag avråder ifrån det pga kvalitén på bilder. För att fota med appen så klickar du på ”Foto” i mitten under alla dina bilder som visas ifrån din telefon.

Leta på den bild du vill lägga upp och klicka på den så du ser den högst upp, klicka sedan på ”nästa” i övre högra hörnet.

Filter
Nu får du upp valet att lägga på ett filter på bilden, för att kanske skapa en stämning eller förbättra den på något sätt.

Prova dig fram genom att klicka på ett filter och se hur det ser ut på bilden, klicka ännu en gång på samma filter för att kunna justera från 0-100% hur mycket av filtret du vill ska synas, alltså svag effekt eller full effekt. (se bild)

Vill du inte ha något filter alls så scrollar du tillbaka längst till vänster av alla filter och klickar på ”Normal” så har du din originalbild igen.

 Redigera

Om du vill kan du även justera ljus/färg/kapning osv manuellt, klicka på ”Redigera” och testa dig fram genom att dra lite i spakarna och se vad det blir för nåt, du kan alltid backa genom att gå in på de val du gjort och sätta värdet på 0 igen.

Du kan se vilka val som gjorts på din bild genom att titta efter de små pickarna under varje val (se bild)

När du är nöjd med hur bilden ser ut så går du vidare genom att klicka på ”nästa” högst upp i högra hörnet.

 

 


Här ska du skriva en liten kort text om det du lägger upp, detta är helt valfritt och du kan strunta helt i att skriva nåt alls om du vill det.

Om ditt mål är att skapa en följarskara som längtar att få se dina inlägg och kanske även skriva kommentarer på dom så är det högst rekommenderat att du försöker att skriva något om varje bild. På exemplet här har jag skrivit ”Muffin i blomsterrabatten” med lite blom-emojis och det räcker många gånger. Har du ett kattkonto så kanske man vill lära sig dina katters namn så skriv vem det är i bilden.

När du är klar så klicka på ”dela”
Du kommer att få lära dig om hashtags och hur du använder dom i dina inlägg, men just nu räcker det att bara posta inläggen som de är för att komma igång.

När du har postat bilden så kommer du att se den i ”din feed” till att börja med, och om du redan följer några andra konton så kan du scrolla nedåt för att se deras senaste bilder här. Så som du ser din egen nyss upplagda bild här – är så som andra ser den i ”sin feed”
Din feed hittas på ikonen längst ner till vänster, det lilla huset.

Om du klickar på ikonen längst ner till höger så kommer du till hela ditt konto och även här är det likadant som andra ser det utöver knapparna för att redigera din profil, där står det ”Följ” osv
Du kan alltid se vart du är nånstans genom att titta vilken ikon som är ifylld svart (se mina röda markeringar)

Nu kan du posta bilder tills fingrarna ömmar!
Ju mer inlägg desto mer syns du 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *