Det behövs mer katt-riktiga prylar!

Ju mer jag lär mig om hur katten fungerar i mina studier, desto mer inser jag vad lite tillverkarna vet om vad som är rätt saker för katten.

Det var många år sedan denna tanke startade och har bara växt sen dess. Leksaker som inte tar hänsyn till kattens instinkter, klösmöbler som inte ser efter kattens behov och nu senast – matskålar som inte är anpassade till katter alls för fem öre!!

Jag var inne på en större djuraffär i helgen och ser detta:


Ett stort bord med matskålar och endast 1 valmöjlighet till det som passar katter – fat.

Katters morrhår är kopplade till nervändar i hjärnan och är mycket känsliga vid beröring, och det är därför vi kan se den typiska ”katt-logiken” som alla tycker är så kul, när katten har ätit i mitten av skålen och lämnat mat runt kanterna, det är för att det är inte helt bekvämt för dom att komma åt det.

Jag är såååååååå taggad att göra något åt detta!
Jag la upp ett inlägg på Instagram och bara berättade varför katter bör äta på tallrik och inte ur skålar och feedbacken var ENORM! Massvis med människor i hela världen bytte direkt ut skålarna hemma och påpekade också att de sällan hittar sånt i djuraffärerna.

Så nu vill jag designa katt-relaterade saker som faktiskt är anpassade till kattens behov, baserat på det jag lär mig i mina studier. Jag är fullkomligt allvarlig här, så vet du nån fabrik att koppla ihop mig med? Hör av dig! Har du själv ett intresse av detta? Hör av dig!

Katter måste få leva en bättre vardag dom också <3

Delta i diskussionen

  1. Håller med dig. Jag har själv letat efter en katt-klösställning till min katt. Men han är stor, väger nio kg. De flesta ställningarna är inte indelat i våningar med plats för nästa våning om du förstår hur jag menar.
    Fortsätter dock att leta. Läser alla dina inlägg och följer dig med glädje på Instagram.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *