Varje kattspya är en möjlighet att lära sig mer

 

Titeln kanske är lite lite konstig men jag tror att de flesta som haft katt länge håller med mig och att kanske nya kattägare får upp ögonen för detta tips.

Att ta hand om våra älskade katter är ju det bästa, roligaste, gosigaste och absolut jobbigaste som finns. Tack och lov för dessa varelser!
Men för att verkligen förstå din katt och speciellt hur din katt mår så kan du ibland ha väldig nytta av att gräva lite i bajskorvarna och lukta lite på spyan.

VA??

Jo, det är sant. Dessa oangenäma presenter kan berätta mycket om hur din katt mår. Pga detta kunde jag, som ett exempel, förstå att min katt Hallon behövde hjälp som veterinären inte erbjöd till en början, som sen visade sig behövde akut operation för att Hallon skulle överleva.
Hör mig berätta historien i Del 1: Näringslära och näringsbrist med Kattsnackspodden

Alldeles nyss sprang Vilda runt här med en bajskorv hängandes i hennes fantastiska stjärtludd så jag fick hjälpa henne att ta bort den och naturligtvis passade jag på att klämma och dra lite i den för att se vad hon har fått i sig, hur mycket hår som passerat och om det fanns några andra föremål i som gräs eller annat.

Grundtipset är: Kläm, känn, titta, lukta och om du oroar dig så ringer du ett samtal till veterinär för att rådfråga och då har du informationen de behöver och kan förklara vad som gjorde dig orolig.

Det är kul att lära sig om sin egen katt 🙂
Läs mina artiklar här: www.Catwhisperer.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *