Kattparningen ifrån helvetet

Nu har det gått ett tag så nu är jag redo att berätta om den hemska parningen som bokades för MoMo och Nira.

För några år sedan så blev jag tipsad om en uppfödare av en annan uppfödarvän, som sa att denne uppfödare var reko och att lita på. Jag har otroligt svårt att lita på andra uppfödare efter allt jag sett, hört och läst med åren så min uppfödarvän ville hjälpa mig lite genom att rekommendera denna uppfödare.

Sedan gick det då några år och jag tog upp kontakten med denna uppfödare för att boka in MoMo och Nira för parning hos hennes hane.
Vi skrev, vi talade i telefon och allt kändes kanonbra. Jag frågade mina kontrollfrågor och hon svarade klockrent på allt.

Tills allt gick käpprätt åt helvete, förlåt min mjauiska.

Först så ville hon ha betalt för avgiften långt långt innan honorna skulle komma till henne, innan jag ens visste om honorna skulle löpa alls innan hanen kanske kastreras eller så. Nej, det ville jag inte göra och ifrågasatte varpå hon hade förklaring till varför hon ville ha betalningarna. Pga att tiden gick lite så tänkte hon väl efter och sa att det var okej att inte betala i förväg.
Okej, så den varningsflaggan kanske hissades ner lite nu då.

Nu var det dags att åka med honorna. Det tog ca 3,5 timme enkel resa att lämna dom.
Sen var det bara att vänta….

Nira kom ur löpet, inget konstigt, det händer ibland och då inväntar man bara löpet igen. MoMo satte igång och löpte och jag fick bilder på när hanen och MoMo försökte para på köksbordet. Okej, lite roligt att de kör där men sen fick jag fler bilder på det så hon hjälpte dom aldrig ner till säkrare plats och lättare ställe att para på.

När honorna varit där i 4 dagar meddelar hon till mig att ”de kan snart åka hem”
Jaha tänker jag, har du sett parning på MoMo och har Nira fått kommit igång och parat då??
Nej inget av det har skett. Jag berättar att vi såklart måste ha tålamod och vänta så iallafall Nira får en chans också, jag har betalat för det och vi har åkt långt med dom.

Två dagar efter kommer ett till meddelande där hon säger att MoMo är ”klar” och Nira inte kommer igång så imorgon kan de åka hem.

Va??

Jag försöker förklara att det inte riktigt går att ge upp efter mindre än en vecka och bara skicka hem dom igen. Självklart vill jag ju att Nira ska få en chans att paras.
Svaret jag får är följande: ”Jag kan inte ha dom här i en månad”
Men vänta nu, det finns något mellan 6 dagar och en månad, och där emellan är ganska rimligt att förvänta sig att vänta med parning.
Jag bad om att få den veckan ut iallafall och då hade det blivit 11 dagar, vilket jag tycker är på tok för lite det med när man åker så långt, men iallafall bättre än 6 dagar.
Svaret jag får är: ”Jag har annat att göra”

Okej, nu släppte jag ödmjukheten helt och sa vad jag tyckte om detta beteende.
Jag fick höra saker som att jag inte bryr mig om mina katter och när vi sa att på Tisdagen var första dagen vi tidigast kunde komma och hämta dom så ”behagade vi inte att komma”

Det slutade med att vi betalade henne för att köra hit dom tidigare än vi kunde åka själva och vad händer när hon står här?

Jag visar betalningen för bensinen via Swish och ger henne kontrakten, sen går jag till bildörren och ska hämta katterna. Bilen är låst!

Hon håller MoMo och Nira inlåsta i sin bil tills hon har kollat igenom kontraktet jag har skrivit på (som hon fixat) och trots att jag visade mobilskärmen att jag skickat pengar för bensinen via Swish så tar hon saakta upp telefonen och ska kolla så pengarna kommit fram.
Hela tiden så står hon med bilnycklarna i handen.

Aldrig nånsin har jag varit med om detta beteende och jag kan säga att denna människa var riktigt duktig på att ljuga och manipulera mig för att få ut så mycket pengar som möjligt, för att sen skicka hem två oparade honor tidigt.

Det visade sig att denna uppfödare hade dalat sedan jag fick tipset om henne, det har gått utför och jag vill påstå att det nog var hål i staketet också.
En dyr läxa som inte direkt hjälpte mig oförmåga att lita på andra människor…

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *