Snälla var noga med att välja uppfödare av kattungar

Videon nedan visar en kattunge som lades upp till försäljning på Facebook och det har gjort många internationella uppfödare av ragdoll upprörda (förståeligt)

Kattungen i videon ser rädd ut för ljudet som man hör i bakgrunden och ingen verkar intresserad av att ta kattungen till en lugnare plats. Om detta är den platsen kattungen har så ser det inte lämpligt ut för en 6 veckor gammal kattunge som behöver bäddar och leksaker osv.

För att inte tala om skicket på kattungen =(

VÄLJ BORT en sån här uppfödare och gå på din magkänsla.
Det är svårt att lämna en sån här kattunge och självklart vill man rädda den ifrån misären men man måste även ta in i beräkning att det stöttar den dåliga aveln av katter. En hemsk uppfödare som kull efter kull får alla kattungar sålda utan problem kommer glatt att fortsätta. En hemsk uppfödare som kull efter kull INTE får kattungarna sålda kommer tillslut att sluta avla.

Det är mycket bättre att ringa länsstyrelsen eller liknande instanser och göra en anmälning på hemmet/djuren än att naivt tro att när du räddar en kattunge så har du hjälpt situationen. Moment 22 helt klart, men tänk på alla stackars framtida lidande kattungar <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *