Vi har kattungar igen!

Vilda födde 4 fina bäbisar den 9:e Mars 2020

Jag hade allt redo, Vilda var beräknad att föda runt den 10:e-11:e Mars så min plan var att hela måndagen den 9:e så skulle jag städa hemmet ordentligt och jobba klart allt jag behövde för att eventuellt kunna ”ta ledigt” när hon skulle föda.

Klockan 05:30 natten till måndagen så vaknar jag och lyssnar efter ljud, jag hör ett slickande men inget som är alarmerande men eftersom jag ändå är vaken så kan jag resa mig och titta till Vilda.
Hon ligger i bolådan nedanför sängen så jag stoppar in handen och klappar henne och hon sätter igång och spinna högt direkt. Medan jag klappar henne så börjar hon plötsligt krysta.

VÄNTA HÄR, STOPP!!

Okej, kaffe…hinner jag göra kaffe?
Nu börjar de andra katterna vakna och komma till mig för att säga heeeej ge mig frukost. Min hjärna har helt klart inte satt igång ordentligt ännu för jag vet inte vad jag ska göra först.
Jag tittar till henne igen och hon verkar också vilja ha frukost så jag tänker, okej…. phu… nu gör vi som vanligt. Jag sätter på kaffe och medan det puttrar så blandar jag deras frukostmat och ger alla. Vilda äter med glädje hon med.

När allt detta är över så kan jag sätta mig med henne vid bolådan med min kopp kaffe och strax därefter kommer första bäbisen.
4 bäbisar kommer med ca 20-40 minuters mellanrum och allt går bra.

Fjuh! Varför har mina katter börja föda mitt i natten helt plötsligt för??

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *