Såhär markerar jag mina kattungar

Ragdoll är en maskad kattras, vilket innebär att alla kattungarna föds helt vita. Färgen börjar dyka upp redan efter några dagar men en ragdoll har egentligen inte sin fulla färg förrän efter ca 3-5 år.

Jag markerar kattungarnas svanstippar för att hålla reda på dom

Man kanske undrar VARFÖR man ska markera dom alls.
Det görs så att man ska kunna hålla koll på hur varje kattunge ökar i vikt och skulle nån av dom få problem så kan det vara svårt att hjälpa rätt kattunge om man inte vet vem av dom man ska hjälpa när man släppt ögonen ifrån dom.

En annan anledning är för att kunna särskilja dom redan från nyfödd och på så sätt kunna berätta för den nya ägaren hur dens kattunge var redan som bäbis. Det blir personligare helt enkelt och det gillar jag.

Jag använder ett nagellack som inte innehåller massa otäcka kemikalier och som torkar väldigt snabbt (detta är även anledningen till att jag själv använt detta nagellack i många år) Märket heter ZOYA och finns i regnbågens alla färger.

När jag markerar ungarna så gör jag det på svanstippen, av två anledningar:
1. Kattmamman tvättar sällan där så markeringen får sitta kvar ostört.
2. Jag kan hålla koll på ungarna hur de äter osv utan att göra mer än leta reda på deras svans och då kan de i stort sett alltid fortsätta med vad de än gör för stunden utan att bli störd av en nyfiken människa 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *