Lactulos och paraffinolja – dosering till kattunge

Detta inlägg är lite för min egen del, så att jag kan leta upp detta igen om jag behöver det, för det verkar nämligen omöjligt att hitta ordentliga doseringar på nätet för kattungar. Det gäller alltså paraffinolja och lactulos (ges inte tillsammans)

Lilla Jupiter har haft väldigt hård avföring sedan de började äta riktig mat och jag misstänker att det är pga att mamman inte ger dom så mycket mjölk, alla har nämligen haft hård avföring i P-kullen men Jupiter är den enda som fått problem med det.
Så blev han plötsligt förstoppad och fick inte längre ut nåt så det blev akut till veterinären där de avlägsnade en korv som var längre än han själv.

Men innan detta så har jag först testat paraffinolja, vilket funkade väldigt bra men när jag slutade så kom problemet tillbaka så nu kör vi på lactulos.

Dosering till kattunge:
Paraffinolja – 1/2 tesked 1-2 gånger per dag
Lactulos – 1/2-1ml 1-3ggr per dag

Lactulos ger jag nu Jupiter 1ml 2-3ggr per dag efter att han blev så dålig och endast vid behov. Om kattungen inte haft större problem med avföringen så räcker 1/2ml 1-2ggr per dag

Dessa doseringar är rekommendation av veterinär hos FirstVet och Anicura Djursjukhus i Kumla

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *