Såhär ser ett ID-chip ut

Har du nånsin sett vad det är för något som stoppas in i nacken på din katt och hjälper dig att känna dig säker att OM din katt kommer bort så kan man kontakta dig när din katt hittats?

Såhär ser din katts microchip ut

Anledningen till att jag ens kunde ta denna bild på ett microchip är för att när min veterinär chippade en kull med kattungar nyligen så hade ett av dom inte hamnat i kattens nacke utan i pälsen. Som tur är hittade jag det så att kattungen inte förblev ochippad.

Detta microchip innehåller information om vem som står som ägare på katten och därför är det superviktigt att du som ägare är registrerad i ett ID-register hos SVERAK eller/och DjurID
Om din katt kommer bort och blir upphittad och sen anmäld hos polisen så kommer de främst att söka i registret hos DjurID så trots att du har en katt som vid köpet blev reggat i SVERAKs register så se till att regga själv hos DjurID! Det kan betyda en större chans att hitta din katt igen om den, förhoppningsvis inte, kommer bort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *