Fertil hankatt i lägenhet? Såhär mycket kostade det mig

Det kan bli riktigt dyrt att hålla fertil hankatt

Jag har haft egna hanar i många år, och i första lägenheten så gjorde jag inga extra ”ingrepp” för att hålla det lättstädat utan städade bara H E L A tiden. Jag är noggrann så jag kände att det är helt klart nog.

När jag flyttade därifrån så fick jag betala sanering för 90000kr =/

Nästa lägenhet skapade jag ett rum i rummet kan man säga, jag byggde ut väggarna med stora skivor som jag målade i vattentät färg och satte stooooora lister där kisset kunde hamna istället för att rinna ner på golvet och så silkon, silikon, S I L I K O N på det.

När jag flyttade därifrån så fick jag betala 21000kr i sanering. =/

Summa sumarum. Var försiktig och räkna med att det blir dyrt om du hållit fertil hane som markerar.

Delta i diskussionen

 1. Måste bara fråga exakt hur en sanering går till och hur man går tillväga för att få den gjord? Hur vet man om det behövs? Vi hade en katt som inte var rumsren så vi fick silikona längs väggarna. Men hon kissade ju där innan vi kom på att vi kunde göra det. Vi äger dock lägenheten. Hon gjorde likadant i hyresrätten vi bodde i innan och det var inget prat om sanering när vi flyttade? Är det något DU tar upp när du flyttar eller hur har det varit?

  1. Hej! I båda fallen har hyresvärden hört av sig i efterhand när den nya hyresgästen sagt till och de tagit in firma för att söka reda på vad det är. I mina fall så var det nåt man ”insåg” i samband med att man klagade på en trasig tröskel och ett trasigt golv (inget av detta jag haft sönder)
   Sen kom fakturor helt plötsligt i brevlådan. Detta var två stora hyresvärdar Wallenstam och Öbo.
   Man har rätt att själv ta in och sanera på egen bekostnad men ingen av dessa gav mig den möjligheten.

   Var försiktig säger jag bara. Äger du bostaden så blir det ju eventuellt på dolda fel i framtiden som de nya ägarna kan hävda.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *