Lillasyster ökar i vikt, såhär gjorde jag

Lillasyster blev deprimerad och låg när hennes mamma flyttade härifrån och det gjorde att hon tappade aptiten och därför gick ner i vikt till endast 3 kilo.

Jag försökte på så många olika sätt att få henne att äta men tillslut fick jag göra det jag endast gör som absolut sista utväg – jag tog till torrfoder.

I kanske 1-1,5 vecka så fick hon äta så mycket hon ville ur en burk jag tog fram på morgonen och tog bort när hon ätit klart. På kvällen fick hon endast det vanliga våtfodret. Varför åt hon torrfodret då?? Jo det är just detta som torrfoder är, supergott godis som gör mer skada än nytta, jättegott alltså.

Detta fick upp hennes aptit mer och mer på kvällarna så att hon ville äta våtfodret hon fick då, och till en börjar la jag några torrfoderbitar på vårfodret.

Efter ca 2 veckor så behövdes inte torrfodret längre alls för nu hade aptiten ökat så att hon åt hela måltider ändå och jag hade nu gått över till att ge våtfoder på morgonen och färskfoder på kvällen, då började hon gå upp i vikt ordentligt och har på 3-4 veckor ökat nästan 1/4 av hennes vikt 🙌🏼
Med detta kom såklart hennes glädje tillbaka och nu busar hon som den ungkatt hon är flera gånger under dagen och jag är världens gladaste kattslav 😍

Torrfoder är inget jag rekommenderar men om du klarar av att hålla disciplinen och inte ge efter så att du istället skapar en torrfoderjunkie så kan man absolut använda detta för att öka kattens vikt, det är ju det som är en av torrfodrets dåliga egenskaper men i detta fall behövdes det 😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *