”Jaha, du tjänar pengar på dina katter?”

I mitt vardagliga liv där jag ibland träffar mycket nya människor genom mitt företag eller i ämnet katt, så får jag frågan vad jag jobbar med och svarar alltid ”jag är egen företagare”
Varför jag svarar så är för att se vilka som bara låter det vara så och kan gå vidare i samtalet utan att fråga mer om detta, för när man sen frågar VAD jag gör så är svaret lååååångt så jag undviker det hellre ibland.

Men.
Så har vi dom där som svarar ”jahaa är det katterna då?” och menar nåt i riktning med att jag kanske får extra pengar i min uppfödning eller vissa kanske t o m bara menar mitt stora instagramkonto som drar in pengar. Men i mitt huvud så menar denna person inget annat än att jag har en kattfabrik hemma. Morr…

Det liksom blixtrar till i kroppen när jag hör det för det stör mig att vissa har dåliga förutfattade meningar om vad det innebär att vara en seriös uppfödare.
Jag har 1-2 kullar per år och om jag har tur och inte får en komplicerad förlossning och ungar som blir sjuka så kanske jag går några hundringar plus nåt år. När jag haft stora kullar så har det kanske blivit några tusenlappar plus nån gång och det har ju gått direkt in i uppfödningen igen med att betala hälsotesterna på nästa hona som ska bli klar för avel.

Nej, det behövs informeras om vad en seriös uppfödning innebär.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *