The Cat Flat såldes för 52 900kr på auktion

The Cat Flat är ”världens första icke-fula kattmöbel” som skulle visa hur man kan använda en förvaringsmöbel till något bra.

Den uppskattade tillverkningskostnaden är 100 000kr och den har blivit omtalad i media över hela världen.

The Cat Flat auktionerades nyligen ut på Tradera och drog in 52900kr till hemlösa katter.

Oavsett vad anledningen är så kan jag inte annat än välkomna alla varianter av kreativa lösningar för att hjälpa våra hjältar som jobbar för att ge hemlösa katter och katthemskatter ett bra liv 🙏🏼

Tack! ❤️🐈

Såhär skriver de i beskrivningen:

The Cat Flat är världens första icke-fula kattmöbel utvecklad med kattens behov i centrum. Initiativtagare till The Cat Flat är det svenska förvaringsföretaget 24Storage. The Cat Flat har under 2020 uppmärksammats i medier världen över för sin stilsäkra skandinaviska design och innovation med djurets behov i centrum. Idén bakom utvecklingen av The Cat Flat är att inspirera fler till att göra plats hemma för det man verkligen bryr sig om. Istället för att fylla hemmet eller dess förvaringsytor med sådant som sällan eller aldrig används. Nu i samband med kattens dag 29:e november 2020 säljs The Cat Flat till förmån för hemlösa katter. Välkommen att buda och få möjligheten att bli ägare till det handbyggda originalet.
Om The Cat FlatSkåpet är inrett med sisalmatta, KRAV-märkt lammskinn från Kambo Gård och läder från Tärnsjö Garveri. Borstarna är gjorda av FSC-certifierat bokträ med vildsvinsborst och skrubbarna av ekologisk kokosnöt. Uppskattat tillverkningsvärde är cirka 100 000 SEK
Bredd: 110 cmDjup: 45 cmHöjd: 180 cmVikt: 80-100 kg
Så skapades The Cat FlatUrbanisering och höjda bostadspriser gör att vi bor allt mindre. Några som lider av den minskade ytan är innekatterna som inte får sina naturliga behov tillfredsställda. Med utgångspunkt från kattens 13 behov, identifierade och framtagna av kattpsykolog Susanne Hellman Holmström, har inredningsarkitekten Eleonor Moschevitz skapat en möbel som uppfyller kattens behov utan att kompromissa med människans vilja att omge sig med vackra saker. Lösningen blev ett klassiskt skåp i valnötsfanér som passar in i vilket hem som helst. Genom olika dörrar och sektioner kan man öppna upp kattens lekfulla värld för oss människor. Det unika The Cat Flat finns endast i ett exemplar som skapades under tre månader november 2019 – januari 2020. Det finns inga planer på att göra fler möbler i dagsläget, därför är denna möbeln one of a kind och originalet!
Intäkterna från försäljningen av The Cat Flat kommer att tillfalla Djurhemsförbundet, en intresse- & stödorganisation för sällskapsdjur med 36 anslutna djurhem runt om i Sverige. Donationen till Djurhemsförbundet kommer öronmärkas så att pengarna går till just inredning som är stimulerande för katter i sina hem.
Frakt ingår vid köp i Stockholm, transport utöver det anordnas och bekostas av köparen.


The Cat Flat i mediernaLäs mer om The Cat Flat i Azure Magazine här: https://www.azuremagazine.com/article/best-of-stockholm-design-week-2020/Läs mer om The Cat Flat i Mashable här: https://mashable.com/video/cat-psychologist-cat-sanctuary/Läs mer om The Cat Flat hos 24Storage här: https://24storage.se/magasinering/ett-storre-liv/kattskapet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *