Ska vi prata kattmatskålar?

Jag drömmer om en värld där zoobutikerna börjar intressera sig mer för katters behov och köper in rätt produkter till katter.

Det finns en väldigt specifik anledning till den typiska ”cat logic” bilden där katten ätit upp maten i mitten av skålen och lämnat en ring mat i skålens kant, det har att göra med att kattens morrhår är känsliga. Dom kan få ont av att dessa fastnar, slår i nånstans och främst blir avklippta (hemska tanke!)

En SKÅL är inget för katter, dom behöver tallrikar. Då kommer människan in och säger ”men ååh det stökar ner så när maten hamnar utanför” och ja det kan vara ett problem det håller jag med om, men inte tillräckligt för att låta min renlighet gå före kattens hälsa.

När det kommer till materialvalet så håll dig ifrån plast (melamin lämnar jag utan åsikt för dessa verkar inte ha de dåliga egenskaperna som typisk plast har) Plast har en tendens att suga åt sig smuts och matrester som inte går bort i diskningen och kan då ge bl a svarthaka hos katt som kan bli riktigt nasty om det lämnas obehandlat.

Keramik, glas, stål är bra material för kattskålar till mat. Jag har alltid kört med dessa gamla assietter från loppisar som jag hittat här och där.

Detta fat är anpassat till katter, finns hos Vetzoo.se

Vetzoo.se har några sorter som faktiskt är anpassade till katt. Här är en sort

Använd min rabattkod hos Vetzoo.se för att alltid få 10% rabatt fjarilflickans10

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *