Mjölkersättning – blanda rätt!(!!)

Det kan vara viktigare än man tror att göra rätt när du blandar mjölkersättning till kattungar

Jag har haft lyckan att inte behöva ge så mycket mjölkersättning till nån av mina kullar och det är först nu i den senaste kullen när mamman blev snittad som jag behövde stödmata konstant. Och det var pga detta som jag insåg att det gör stor skillnad att blanda ersättningen rätt.

Om du skopar upp pulvret och skakar av eller rakar av så kommer du att få mer pulver i blandningen än du ska ha. Det kan leda till bl a förstoppning hos kattungarna och när de är nyfödda så kan det bli livsfarligt.

Uppskopat pulver direkt från burken i skopan
Hällt pulvret från en sked ner i skopan och sen rakat med skedskaftet
Skillnaden i gram som kan bli om du skopar upp pulvret direkt från burken i måttskopan

Istället för att skopa upp pulvret med måttskopan så tar du en sked eller något annat att skopa upp pulvret med och sen häller du det i måttskopan, och rakar av med fingret eller skedens skaft. Nu blir inte pulvret ihoptryckt på samma sätt och ger mer korrekt mängd pulver till blandningen.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *