Istället för tandborstning på katterna

Nä…det är inte riktigt så enkelt

Köttbitar är bra för att borsta tänderna på katter

Jag har kommit av mig helt med tandborstning hos katterna och det är dags att hitta mina rutiner igen. Att borsta alla med borste blev liksom inte av men eftersom jag alltid gav köttbitar med eller utan ben så fick dom det bästa alternativet.

När jag säger alternativ så bör du se det som ett alternativ till att inte göra nåt alls. Borstar du redan med borste? Bra, fortsätt med det! Gör du inget för kattens tänder? Då är detta 100% bättre än det du redan gör.

Råa köttbitar med feta senor är kanonbra för nybörjaren innan du går över till kycklingvingar eller t o m delar på kycklingen med grövre ben.

Råa ben är inte farligt för katten att gnaga på eller äta, men håll dig ifrån maskinkapade ben om du är lite osäker (exempelvis kotlett med ben) Tillagade ben ska du inte ge, det kan vara direkt livsfarligt.

Nöt, gris, kyckling…ge det du hittar, det som är billigt eller vad det nu kan vara som bestämmer vad du ska ge. Jag brukar köpa lådor med kött som har nedsatt pris, det kan hjälpa matsvinn samtidigt som det är prima mat/tugg till pälsklingarna 😋

Låt bli organ när du inte vet hur du balanserar det, håll dig till nötbitar, grytbitar, kotlett (nöt, gris), kyckling kött/ben eller färs av ovannämnda.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *