Det panikade med slemsug!

Det här inlägget är lite till för mig själv då jag vet att jag kommer att undra nare i livet vart det gick snabbast att beställa hem slemsug till kattförlossningen.

Normalt är jag redo med allt veckor innan förlossningen med allt jag kan tänkas behöva, och en av mina viktigaste verktyg är slemsugen som har räddat några liv vid förlossningarna.

Helt plötsligt är det 2-3 dagar kvar till förlossning och JAG HAR INGEN SLEMSUG(!!) Min första handling blir att skriva till fantastiska Jessica på Supercat.se och fråga om hon kan skicka ut med det snabbaste leveranssättet hon har direkt till dörren. Sagt och gjort, det postades dagen efter, på Måndagen.

Men som tur är så är jag JAG, och har lite svårt att lita på att allt löser sig med endast ett försök. Så under Söndagen så handlade jag även en slemsug från Vetsstore.se och en från Djurmaxi.se

Vetsstore.se var snabbast att leverera slemsugen

Resultatet är:

Vetsstore.se använde PostNord Mypack Collect och den kunde hämtas ut redan på Tisdagen (samma dag som förlossningen började!)

SuperCat.se använde PostNord Varubrev direkt hem till dörren och det levererades på Onsdagen (dagen EFTER förlossningen)

DjurMaxi.se använde PostNord Mypack Collect och kunde hämtas ut först 6 dagar efter förlossningen

Med en slemsug får man ut slem ur kattungarnas näsgångar och minskar risken för lunginflammation med dödlig utgång

Den sista bäbisen som föddes hade garanterat inte klarat sig om jag inte hade slemsugen för den hade otroligt mycket vätska i lungorna och andades inte normalt förrän långt efter förlossningen. Sedan jag haft en kull utan att använda slemsug och en unge dog på dag 12 av lunginflammation så vill jag aldrig mer vara med om det 💔

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *