Pixie förlorade hela kullen

Vilken helvetesvecka vi hade förra veckan och vilken ny erfarenhet att ta med sig som uppfödare.

Detta var vår 20:e kull och första gången vi förlorat en hel kull. Kullen föddes på dag 61 vilket är det tidigaste i min uppfödning, de var 6st så de bör ha kunnat klara sig från den dagen men troligtvis var det något som gick galet.

Det går inte att se på en vanlig obduktion vad som kan ha orsakat detta, man behöver få komma in med en kattunge till Uppsala för att göra en djupare undersökning vad det är som hänt, eventuellt ett virus som ställt till det.

Pixie var annorlunda som dräktig, lite för försiktig och orolig (ej stressad) men detta var hennes första kull så jag tänkte att hon kanske var nervös och att det skulle lägga sig till nästa kull. Pixie var otroligt stressad alla dagar som det fanns kattungar i livet, och så snart alla var borta och hon vaknade upp dagen efter så var hon som vanligt igen, om så lite utmattad först.

Hennes styrka lyfter mig ur det som hade kunnat känts ännu mörkare just nu och jag är så otroligt tacksam för henne och att hon mår bra.

Jag kommer dock behöva lite paus från tankar om uppfödning just nu, jag behöver återhämta mig och fundera på lite saker framöver.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *