Muffin har börjat äta torrfoder =(

Muffin min älskade fina kille. Min första avelshane som har gett så fina och knasiga ungar efter sig.
Han flyttade till ett nytt hem i slutet på förra året då jag kom hem från sjukhuset och behövde minska ner min kattgrupp. Han flyttade till ett äldre par som jag känner sedan innan och de bor bara 3 minuter härifrån så jag åker och hälsar på honom ganska mycket.

Han har dock varit väldigt aktiv och lite besvärlig med människorna då han aldrig riktigt är lugn så jag har försökt hjälpt dom med lite tips på hur de kan reglera detta med aktivering och matgivor men till slut vart det för mycket så då sa jag att om de ville så kunde de byta till torrfoder istället för endast blötmat för det kommer trötta ner honom ganska fort.
Sagt och gjort och visst blev han trött minsann, han blev en helt annan katt.

Jag förespråkar våtfoder alltid men i detta fall så låter jag de nya ägarna ta ett eget beslut med mina rekommendationer i baktanken så att de vet om de negativa effekterna av torrfoder.
Muffin är 10 år gammal och jag känner att han eventuellt inte har tillräckligt långt kvar i livet för att få de problem som kan komma efter att ha gett torrfoder en längre tid.

Jag hälsade på honom efter att han ätit torrt i ca 1,5 vecka och har var väldigt lugn och still men såg ut att må jättebra av det också. Han är ute mest hela dagarna och även nätterna då han kan jaga lite i buskarna så han får i sig lite extra protein ändå 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *