Om Josephine

Josephine var namnet, men kallas allt mellan Jossan, Josie, Catwoman och Kitten
I ca 15 år har jag varit lycklig ägare till katter av olika varianter och under dessa år har jag älskat att studera dom på nära håll. Min första katt kunde jag ligga på golvet och bara stirra på när han åt, sov, putsade sig, ja vad han än gjorde faktiskt. Kompisar kunde fråga mig vad jag stirrade på och då tittade jag bara upp på dom med en blick som lät de veta att låta mig vara. Just nu har jag 5 katter här hemma.

Jag är egen företagare och jobbar hemifrån vilket naturligtvis betyder att det blir en hel del kattgos dagarna i ända.
Det märks tydligt på katter vilka som har någon hemma hos dom på dagarna, på både gott och ont måste jag tillägga.
När jag köpte och fostrade min andra katt så började nära och kära att se vad välformade mina katter blev, och detta fortsatte in på nästa och nästa katt också, varpå jag fick lite skämtsamt förfrågningar om jag kunde fostra andras katter. Där såddes ett litet frö som ca 8 år senare utvecklades till en uppfödning.

Idag har jag totalt 5 katter (och en omplacerad) och här kommer en liten presentation av dom:

Muffin: Min första avelshane. En blåtabby bicolor Ragdoll född 2013 som jag importerade ifrån Spanien. Detta är en textbook Ragdoll som följer mig vart jag än går, väcker mig på morgonen med dyblöta pussar och lägger sig som en halsduk eller ibland ett pannband. Han kallas ibland för terroristen för när han sätter igång och busa så finns det inget stopp på honom, väggar är inget hinder för honom.

Kanel: En liten hoppsan hejsan som jag kallar henne ibland, för när jag letade avelshona så dök hon bara upp och jag kunde inte annat än köpa henne, fast jag inte ens letade efter en brunsköldpadda. Hon har en speciellt utseende med sin halva ljusa sida och halva mörka sida i ansiktet. Kanel kräver respekt för att acceptera mys, men när man väl vunnit hennes förtroende så kommer hon gärna och lägger sig i knät.

Cookie: En till hoppsan hejsan! Hon är släkt med Muffin och därför ignorerade jag mitt ha-begär jag kände när hon dök upp i mitt flöde på Facebook. Men efter att ha fått fjärilar i magen flera gånger av att se henne så bestämde jag mig för att hon skulle få flytta hit. Cookie är en ganska stor tjej och och väldigt lugn av sig. Hon kommer mer än gärna och gosar men helt plötsligt kan hon verka som att gos är det äckligaste som finns (haha, det är sant)

Windi (kallas MoMo): MoMo är dotter till Kanel och min absolut första egenuppfödda katt som jag sparat i avel. MoMo är speciell. Tar man upp henne så är det som att hon slutar fungera för en stund, tills hon plötsligt kvicknar till och vill ner igen. Hon är okej med ALLT! Det är det fantastiska med henne, hon blir inte störd lätt.

Leanira: En till av Kanels avkommor som jag nyss sparat här hos oss, hon är även dotter till min förra avelshane Brownie som nu är kastrerad så jag ville gärna fortsätta på hans linjer. Nira, som hon kallas, är (eller tror hon är) kompis med alla här och bryr sig inte om nån slår till henne för att hon är för närgången, det är som att hon inte bryr sig eller vägrar se det. Hon gosar på emot alla lika glatt för det. Nira är min just nu mörkaste katt och jag ser fram emot att se hur hon växer till sig och hur färgen utvecklas på henne.

Lucifer: Min underbara gammelnalle, han är 13år, kolsvart, långa huggtänder och personlighet som en riktig trasdocka. Han har varit med om allt och inget verkar röra honom ryggen. Just nu bor han hemma hos mitt ex för de två är oskiljbara.

Som ni säkert redan har insett så finns det mycket att ta del av i min kattvardag. Hoppas ni gillar bloggen!

Delta i diskussionen

 1. Hej Josephine!
  Vilken mysig blogg! Jag har sett att du nämner instagram i några inlägg, tänkte höra vad du heter där? 🙂 Är själv en katttokig tjej som har två ragdoll honor, så det vore kul att följa dig och dina små pälsbollar till vänner 🙂

  Med vänlig hälsning

  Ida Nilsson, Västerås

 2. Jag har själv 5 katter bondkatter en brittiskorthår kul att följa bloggen älsta Maja är 17 sen Felicia 12 Molly 10 Ludde 5 patch 3

 3. Hje jag är en katttokig tjej som har två ragggis tjejer här hemma har du någon hemsida eller så? eftersom du är uppförade? var i Sverige finns du?

  Mvh Anna.H

 4. Hej! Mysig blogg:) Min dotter och jag har en underbar kattunge som nu är drygt sju månader. Hittade den när jag googlade efter lösning på hennes kiss och bajsning i våra sängar…
  Vi startade med att kontakta vetrenären och fick till råd med att börja kastrera henne. Trodde att det hade löst sig efter det, men nu har det börjat igen…
  Vi tycker så mycket om henne och vill så gärna lösa detta. Ville höra med dig om du har erfarenhet av detta? Jag har läst mycket om det det och har även en aning om varför, men inte hur vi ska få henne att känna sig lugn…
  Maria

 5. Hej Josephine!
  Jag är en tjej på tjugo år som nu äntligen kan skaffa min första innekatt att få följa med mig på livets alla äventyr i framtiden o växa tillsammans.
  Jag har alltid växt upp med katter då vi bor på en gård med många vildkatter som vi alltid matat. Jag har fler gånger än jag kan räkna tagit mig an små övergivna kattungar och uppfostrat dessa för att sedan hitta nya hem till de små liven på en plats där de kunde leva fria från en hund som jagade dem. Nu ser dock livet annorlunda ut o jag har längtat länge o väl efter en liten kamrat o nästa vecka kommer min käraste lilla ragdoll hem till mig.
  Min fråga är ju då om du har några tips o guidelines att följa för att integrera en liten kattunge i sitt liv. Som sagt har jag ju haft kattungar innan men endast ute o då ihop med andra katter samtidigt. Har alltså aldrig haft en ensam innekatt från en annan uppfödare än egna katter o är så nervös o exalterad på samma gång. Men återigen, hur ger jag min nya familjemedlem en harmonisk och tillfredsställande vardag? På vilket sätt hanterar jag katten bäst i början för att den ska få tillit till mig?
  Är väldigt tacksam för svar då du verkar vara en tjej med otroligt bra hand med djur. Är helt överförjust i din svansfamilj och är helt säker på att jag kommer fortsätta följa dig i hopp om en kull längre fram där jag kanske kan hitta en till vän. Men först vill jag göra min första kamrat så lycklig som möjligt och önskar feedback!
  Mvh, kattälskare som antagligen tänker för mkt.

 6. Vilken mysig blogg. 🙂 och jättefina katter :).. Vill följa dej men det går inte följa dig här? mvh malin

  1. Hej! Är det Cattia du menar? Ja den är jag väldigt nöjd med än sålänge iallafall 🙂 Det enda jag ogillar är att ibland har de gjort lite fel och råkat få ner parfym i de oparfymerade

 7. Hej!

  Jag heter Markus och fyller 28 i november jag har adhd och en lindrig utvecklingsstörning och autism. Jag älskar själv katter katter är mitt liv jag har just nu en kattunge som heter clarens och blir 10 månader till helgen. Han är en Neva masquerade helrasig utställning katt och allergivänlig innekatt men ute hos min mamma och pappa på deras glasalltan jag ska ställa ut honom på kattutställning i Luleå på arcushallen på lördag och söndag mellan 09 – 15! Kom gärna dit och kolla. Om du inte bor allt för långt bort så att säga

  Du kan även följa mig på min Instagram och Snapchat på Instagram heter jag markusclarenshusse ☺️ och där har jag jätte mycket bilder på clarens och ska även lägga upp mer bilder från kattutställningen på min Snapchat heter jag clarenshusse ☺️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *