Allison & Joe väntar smått

Den 6 januari kom femton marsvin till omplaceringen. En marsvinsengagerad kvinna åkte hela långa vägen från Stockholm till Älmhult för att köpa dem och lämnade dem sedan i Göteborg för att de skulle tas om hand och så småningom omplaceras. Varför kan man fråga sig? Jo, vissa annonser på blocket skriker dålig kunskap och dåligt engagemang. I detta fallet sa väl annonsen mest: ”oj, jag räknade inte med att de skulle bli så många” och ”de tar alldeles för mycket tid”.

Jag tycker att det var bra att de kom till omplaceringen för det var en del dräktiga, underviktiga och andra skabbangripna marsvin. Ganska enkla saker att fixa men som är väldigt besvärande för marsvin att sitta med om de råkar komma till en ovan marsvinsägare som inte förstår att de inte ska klia sig så mycket.

En av de som kom från Älmhult var killen jag kallar Joe Dubois.

När det kommer så många på en gång tycker jag om att ge dem ett tema så att man kommer ihåg ursprunget. När det gäller dessa kallar jag dem för Mediumsviten efter tv-serien om Allison Dubois. Jag använder en bra sida på nätet www.imbd.com för att hitta fina namn och korrekt stavning.

På fredag har det gått tre veckor sedan de kom in. Då behandlar jag för skabben sista gången och sedan är det bara uppåt. Alla utom de med misstänkt/säker dräktighet kan flytta då.

Allison Dubois är en av dem som måste stanna ett tag till

Allison ska helt, helt säkert få ungar. Hon har ökat 340 gram sedan hon kom från Älmhult, 1050 gram till idag 1390 gram.  Pappan till hennes barn är troligen Joe Dubois, och mycket tyder på att han även är pappa till de två tjejer hon fick den 22 november hemma hos den tidigare ägaren. De kallar jag för Bridgette och Marie Dubois.

Allison är päronformad

Joe Dubois var till veterinären för några dagar sedan och blev  kastrerad. Jag tänker att han så småningom kan få bo med sin ”fru” igen och de får uppfostra sin kull tillsammans.
Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *