Mehgan & Lily väntar smått

Inte med varann 🙂 men tillsammans.

Meghan & Lily tillsammans med döttrarna ur första kullen

 Fäderna till bebisarna i deras växande magar heter Paul & Lee Scanlon och ännu så länge lever även de i par med varann. Dessa är fäder även till förra kullen. Förra gången fick Meghan tre barn; flickorna Lynn DiNovi, Sondra och pojken Manuel Devalos. Lily fick ett barn, lilla Cynthia Keener.

Två pigga hormonella unga hanar, Paul & Lee Scanlon

Sitter de kvar i omplacering när eventuella söner är stora nog att lämna mammorna så kan det bli en delning av dem. Jag gör så av flera skäl. De stora ger de små trygghet. De stora har tålamod med de mindre när de börjar tuppa sig, vilket hanarna alltid gör i den så kallade slyngelåldern. Den åldern brukar vara mellan tre till femton månader ungefär.

Vem som är mamma vet vi men vem av killarna som är pappa till vem vet vi inte. Båda honorna levde med båda hanarna.

Tyvärr tror jag att alla föräldradjuren är syskon, de sägs vara lika gamla, kommer från samma försäljare och har ungefär samma typ av kropp. Tyvärr inte ovanligt i marsvinsammanhang. Både bland fulavel och finavel. Det ena av rent slarv och ”jag bryr mig inte” och det andra för att förstärka vissa egenskaper.

Inom finaveln kallar man det linjeavel.

Jag kallar det inavel.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

2 Inlägg för Mehgan & Lily väntar smått

  1. Liza skriver:

    De är så gulliga 🙂 Hur många barn kan marsvin få, finns det ett snitt tal?

    • ireneljunggren skriver:

      Javisst är de bedårande! Marsvin får färdigutvecklade barn, de ser, har päls, hoppar och skuttar redan efter några timmar. Antalet varieriar – vanligast är två, tre stycken men det händer att det bara är en och även att det blir så många som sex stycken. För honan är det alldeles för slitsamt med så många och då hon bara har två spenar. Honorna magrar ofta under diperioden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *