Outside the box

 Att greja med omplacering av marsvin är i mångt och mycket att gräva ny mark. Det finns ju inte direkt en tillbehörsaffär eller postorderfirma som heter ” Allt du behöver för att omplacera marsvin”. I väntan på att denna firma ska starta så får man tänka till.  En firma med flera bra grejer som man kan ”omvandla” är Biltema.

Malena demonstrerar alternativ användning av Biltemapall

På Biltema köper jag ”marsvinshus” i form av barnpallar, trimmer att klippa långhåriga marsvin med som egentligen är för människor, vattenflaskehållare som egentligen är för cykel. Människocyklar då, marsvin är inte så begivna på att cykla.

Eller...? marsvin kanske älskar att cykla? bara jag som inte erbjudit en lagom stor cykel?

På Biltema är priserna på dessa saker väldigt rimliga. Du hittar en länk dit bland mina länkar.

Sen kan man ju vidareutveckla grejerna också; så här blir det då:

Bruno tittar ut ur sin tipi (indiantält) med ställning Biltemapall och hemmasydd fleeceöverdel

Eftersom pallarna är i plast funkar de bra att diska i maskin (vilket jag gör i omplaceringen) och de kan också fungera utomhus på sommaren.

Allra bäst är det förstås när man är så trygg att man inte känner att man behöver sitt hus. Självklart ska det alltid finnas ändå.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

3 Inlägg för Outside the box

 1. Liza skriver:

  Jättebra med tips om hur man kan inreda till sitt marsvin och billiga sätt man kan göra det på. Vad kostar pallen på biltema?

  • ireneljunggren skriver:

   Bara 35:- till skillnad från de flesta trähus i zooaffärer som kostar både ett och tvåhundra. Eftersom det ofta är barnens djur och tyvärr inte får kosta som häst och hund så brukar det bli max ett hus till två marsvin.

   Skulle man dessutom få ohyra måste trähus slängas. Dessa är så billiga att man har råd med två och det dessutom kan man göra rent dem ordentligt även om alla kanske inte kör dem i diskmaskinen 🙂

   http://www.biltema.se/sv/Hem/Badrum/Tillbehor-barn/Barnpall-85438/

 2. Marie skriver:

  Biltemapallarna är jättepoppis här hemma. Marsvinen tycker de ger tillräckligt med skydd att slappna av i och har ändå tillräckligt många utgångar så man slipper bli trängd, och själv gillar jag att de är lättstädade och riktiga färgklickar i buren! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *