Följ hästarna

Det finns massor av orsaker till varför vikten kan variera. Marsvin är högeffektiva förbränningsmässigt. De tuggar mer 80 % av dygnet och de ska göra det. Mest ska de äta hö, och om höet som du skaffat är lite magrare än det brukar så ger det ganska stort utslag på vikten.  Ett sätt att veta att hö är bra är att ha analys på det. Alla har inte tillgång till det eller ens vet hur man ska tyda siffrorna, då är en bra tumregel: följ hästarna!

Köp hö på ett stall

Hästfolk är noga med vad deras fyrfotingar äter och måste vara det. Hästar har känsligare magar än exempelvis kor och får och det är därför du ska spana in närmsta stall för att få tag i bra hö.

Sen går du dit med en STOR pappsäck (går att köpa i byggaffärer och ÖB) eller många papperspåsar och ber snällt att få köpa en bal. Rimligt pris är 100:- när du köper en bal. Sen tar du ditt hö och bär hem till dina älsklingar. Förvara det SVALT, TORRT & MÖRKT.

Lars i Torp skördar Eragonshö

Detta är den viktigaste maten för din lilla gräsätare så lägg lite jobb på att skaffa det. Lukta alltid på det innan du serverar, stoppa näsan i. Det ska lukta sommar…inte champinjoner eller mögel.

Bor du i Göteborgsområdet och tycker det är svårt att finna bra hö kan man komma till Hisingen och köpa en sån här för 100:-.

"dumheter, objektifieras bredvid en dum höbal, hmpff" Habibi ställde bara upp mot gurkmuta.

Maila info@eragons.se isåfall.

Detta inlägg är publicerat i Mat till marsvin. Skapa ett bokmärke

5 Inlägg för Följ hästarna

  1. Åh vilken fin blogg!! Apropå hö, när jag har en hel oöppnad bal hö som väntar på sorkarna känner jag mig som jag antar att Joakim von Anka känner sig när han tittar ner på pengarna i sitt kassavalv 🙂

  2. Sanna skriver:

    Tack för tipset om hö! Jag ska bege mig till närmsta stall och fråga om jag får köpa lite.

  3. C skriver:

    Vart har du hittat den där rosa grejen som Habibi sitter i?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *