Summer tar för sig

Idag blir det mest bilder…

Man ser inte ansiktet på Summer särskilt ofta, hon äter jämt!

Summer är den hungrigaste, vägde 99 gram när hon var nyfödd och 108 idag. Men hon har problem med vänster öga, kniper med det och jag har droppat lite saltlösning. Inte helt ovanligt problem med en del sträva hårlag men brukar gå bra om man är uppmärksam på det.

Börjar allt mer tänka på dem som sina namn även om jag fortfarande är osäker på könen. Svårt att se och det är ju ingen brådska, räcker om det är säkert vid tre-fyra veckor.

Aaron och Walter

Aaron blir nog lik pappa Joe, har det släta hårlaget och har samma vita magband som honom. Vägde minst vid födseln ynka 68 gram och 72 gram idag. Men även Aarons födelsevikt är helt ok  i marsvinssammanhang, särskilt med tanke på att de var fyra barn.

Walter är krullig och svart och alldeles underbar. Lilla svarta fåret 🙂 Så himla fin. Vägde 74 gram vid födseln och 76 gram alldeles nyss.

Brian är så vacker

Sen har vi den andre tungviktaren; Brian vägde 96 gram när han var nyfödd och 100 gram idag. Pigg och studsar popcorn allt som oftast.

Allt som allt fyra små underverk som har tur eftersom de har två fina föräldrar som fostrar dem.

Allison & Joe vilar efter frukost med sina ungar

Imorgon hoppas jag att kunna bjuda på en film.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

5 Inlägg för Summer tar för sig

 1. Vilken mysig familjebild! Roligt att det blir sådär med marsvinssyskon ibland, lika men olika! En brun och en svart men samma vita skärp!

 2. Maria skriver:

  Hej
  Jag vill gärna lära mig mer om marsvin.
  Kan du berätta mer om nyfödda marsvinsungar. Har dom ögonen öppna redan som nyfödda? Diar dom enbart som nyfödda? Eller äter dom annat på en gång?
  Undrar en vetgirig Maria

  • ireneljunggren skriver:

   Ja ungarna är ”färdiga” när de föds. Fantastiskt fina och de första dygnen rör de sig ofta som en kropp, som ett stim efter mamman och äter av henne eller sover under, över eller bredvid henne.

   Sen blir de alltmer medvetna om att de är sina egna kroppar och personer och börjar göra mer egna grejer. Nu när de är några dagar är de lite mer vakna och även om jag har sett ungar som bara är timmar gamla äta hö så är det efter nu mer vanligt att de börjar prova allt som andra marsvin omkring dem äter.

   Man kan tydligt se att de tittar och värderar vad andra marsvin gör för att sedan prova själva.
   Sen är ju detta faktum att marsvinsmammorna föder så välutvecklad avkomma orsaken till att deras dräktighet är en komplicerad sak. De är dräktiga tio veckor, lika länge som en hund och mycket, mycket längre än liknande djur som kanin och råtta. Detta är orsaken till att jag tycker att det är extremt olämpligt djur för amatörer att avla på. Jag tycker att man ska låta enbart seriösa uppfödare göra det. Hur jag ser på att en uppfödare räknas som seriös lägger jag en massa saker och jag kommer att utveckla det på bloggen så småningom.
   Vill du lära dig mer tycker jag att du ska läsa en jättebra bok som Mia Winge har skrivit. Den kan man låna på bibliotek eller köpa på Eragons eller på bokus, http://www.bokus.com/bok/9789197443531/mitt-husdjur-marsvinet/.

 3. Den sista bilden är vacker som ett vykort!, Ja, de andra också, självklart… Men det sista är familjelycka dokumenterat.

 4. Eleni skriver:

  Underbara familjebilder, – hur galet sött är det inte med lilltjejens distil på bild 1. De får verkligen en bra start i livet med sina två föräldrar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *