Bernie goes marsvin

Igår kom Bernie till omplaceringen. Bernie är bara några månader gammal men har hittills haft ett händelserikt liv.

Dagens huvudperson

Bernie är uppfödd hos någon typ av uppfödare, grossist eller mindre; båda är möjliga. Enligt Backaplans zoo född i juni 2011. I slutet av augusti 2011 köpte M honom för 250 riksdaler och Bernie angavs då vara sex veckor. De är flockdjur men blir tamare utan hus och kompisar, är visdomen som M får med sig från affären.

Ganska snart efter att Bernie  flyttat till M upptäcker hon gula maskar i Bernies päls.

M går tillbaks till affären för att fråga vad det kan vara för problem och får ett ohyremedel, och när hon använder det blir Bernie allvarligt sjuk.

Förtvivlad M-matte får lägga in en medtagen Bernie med diarré på Blå Stjärnan. Efter tre dagar har Bernie hämtat sig och får komma hem. M är drygt femtusen fattigare och har lärt sig att försäkra Bernie.

Kaxig är bara förnamnet, Bernie is in da building!

 Bernie tar tid på sig för att må bättre. Veterinär har uppmanat M att Bernie ska få tillfriskna innan en vän skaffas.  När M tycker att tiden är mogen tar hon kontakt med en uppfödare. Uppfödarens marsvin är så våldsam mot Bernie att matte M avbryter försöket. Sett i backspegeln var det verkligen tur. 

En tid senare lägger M till sig i Eragons facebookgrupp. Hon ber om hjälp med kloklippning och får napp av Marie som bor nära. De avtalar tid och när hon kommer hem till M & Bernie konstaterar  Marie att Bernie är en tjej och då var det ju tur att M avbröt samvaron med hanen hos uppfödaren för annars hade M snart haft många små bernies.

M har alltså haft kontakt med professionell försäljare, veterinär och uppfödare. Ingen av dessa har haft kunskap eller engagemang tillräckligt för att tala om för M att det är en tjej hon har.  Zooaffären berättar inte att man ska försäkra. Uppfödaren kollar inte kön. När en amatör ska klippa klorna är hon mera kompetent.

....detta var ju riktigt intressant...

Nu till det roliga. När man är tjej och marsvin får man tillgång till flockar, och då kan man få en intensivkurs i att vara marsvin. Då kan man komma ikapp det som klantiga människor ställt till under flera månader av ens mest präglande tid i livet, barndomen.

Bernie får tack vare sin matte stanna tills en ny vän ska följa med henne hem.

Bernie gillar Smulan, och det känns nog bra att inte vara sist in kanske?

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

7 Inlägg för Bernie goes marsvin

 1. Marie skriver:

  Kaxiga, fina Bernie! <3

 2. Camilla skriver:

  Känner mig lite delaktig… Jag är så lyyyyycklig, jag är så lyyyyycklig!! Heja Bernie. Du ska få en kompis!!

 3. Sanna skriver:

  Vilken fin historia! Hoppas Bernie får ett toppenliv from nu!

 4. Karin, Greta och Jan Boris skriver:

  Vad skönt att Bernie fått det bra!

 5. Min älskade lilla Bernie, snart skall hon få komma hem till matte <3

 6. Att läsa det här inlägget på alla hjärtans dag var ju väldigt passande… Vilket litet hjärta hon är!

 7. Frida skriver:

  Altså: utgå aldrig från att folk är kompetenta för att de jobbar i zoobutik! Man har oftare rätt om man utgår från motsatsen, tror jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *