Paul Scanlon

Idag ska Paul Scanlon bli Farsan Baloo för en sjuveckors marsvinskille i Kinna. Hoppas jag. Paul, medlem i Mediumsviten från Älmhult och anlände till omplaceringen bara sex dagar in på det nya året. Paul var den som hackade på den andre hanen Lee i sin flock, dessa är troligen syskon och detsamma gäller de två honor som ingick i flocken som precis fått ungar. När han kom in i omplaceringen vägde han 850 gram vilket var för tunt. Numera är han en rejäl kille på snart 1100 sunda gram.

Paul och brorsan putsar varann när jag varit så dum och lagt svampschampo i pälsen. Andra dagen i omplaceringen.

Detta under förutsättning att jag och kvinnan som jag pratade med i telefonen igår har samma värderingar när det gäller hur man ska ta hand djur även idag. Vi pratade om att veterinärbesök är något föräldrarna ska ta ansvar för och samma när det gäller försäkring. Om tolvåringen tröttnar och andra hack i skivan som händer med barn som blir tonåringar då föräldrar ska finnas som en fallskärm så att det inte blir djurmisshandel.

Den befintliga grisen ska med och visas upp, det händer att de är rejält misskötta. Eller inte finns, då blir det ingen träff. För när den som ringer eller mailar hittar på skäl till varför de inte kan visa upp de marsvin de har kan det ha flera orsaker.

  1. Det är jobbigt och man är orolig för kyla och annat.
  2. Den är misskött och det vet man om.
  3. Den existerar inte utan man har tänkt att skaffa ett ensamdjur.

Om deras marsvin är dåligt skötta kan det också vara av olika skäl. Ibland förstår inte folk bättre och ibland bryr de sig inte. Då försöker jag utbilda eller få dem att omplacera marsvinet de har. Det händer faktiskt att jag tycker det är bättre!

Det är inte så stor risk med en sjuveckors bebis att den är misskött kanske men man vet aldrig. Sen brukar jag alltid fråga varför den förra dog, att få reda på hur man hanterat det säger en del om hur man värderar djuren och även hur den tilltänkta adoptionsgrisen kommer att få det.

Bröderna satt tillsammans tills småkillar kom in för omplacering. Bästa kombon är en stor och en liten kille. Den lille får stöd och den store får vara Baloo.

 Den tredje stora saken som ska klaffa är könet. Detta kan tyckas vara onödigt men det är inte helt ovanligt att folk kommer och hävdar att de har en hane och det visar sig vara en hona och tvärtom.

Det är extra roligt när en ensam kille i svår slyngelålder, som infaller från fyra månader till två år ungefär, får ett hem utan kastrering eller bebishane. Så jag hoppas att alla krav på min lista blir uppfyllda och Paul Scanlon får en egen familj i Kinna idag.

Tycker adoptören att jag kräver för mycket blir det inget. Paul och flera med honom har trots sin späda ålder redan haft det jobbigt. Det arbetet jag lägger ner på honom blir meningslöst om han inte får det bättre i framtiden.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

2 Inlägg för Paul Scanlon

  1. Marie skriver:

    Paul Scanlon har samma fina mjölkmustasch som vår Dumle hade… <3 http://dumlekola.bloggagratis.se/2009/04/28/1625544-knagrisen-dumle/

  2. Elli skriver:

    Jättefin blogg! Har själv marsvin och älskar alla fina bilder du har. Fortsätt på samma sätt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *