Morbid humor

Hej!

Ungefär hur mycket kostar ett satin marsvin??

Från Andrea

Hej Andrea

ett satinmarsvin kostar ungefär 300 kronor i inköp, 150 kronor för smärtstillande, 1200 kronor i röntgen och 350 kr för avlivning.

// Irene

www.eragons.se

Allt är inte guld som glimmar

 

Jag svarade inte så…men jag ville göra det. För en del dagar blir jag så vansinnigt trött på människor och deras accepterade galenskap. Bara för att den sker i organiserad form och med stöd av många blir det inte mindre galet.

Läs gärna om satinsjukan som drabbar djur med den fantastiskt vackra pälsen.

http://www.luneas.se/SatinDisease_svensk.pdf

http://maskrosmarsvin.webs.com/etikochmoral.htm

http://marsvin.ifokus.se/discussions/4d716fe7b9cb46222d07c418-osteodystrofi-satinsjukan

Läs och dra dina egna slutsatser.  Alltsammans är texter skrivna på svenska. Ändå avlas det på dessa djur; det har under det senaste två åren tagits mer än femton (15!) kullar på ett djur som har dubbelsatin, det vill säga både mamma och pappa var satin i sin stamtavla. Detta sker där kunskapen finns.

Varför gör man så? Finns det ingen gräns för dumhet?

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

4 Inlägg för Morbid humor

 1. Susanna skriver:

  Kan inte annat än hålla med dig. Det går väl t o m emot svensk lagstiftning.

 2. Camilla skriver:

  Det är människans inneboende dumhet.

  De som blir fartblinda för att de vill skrivas in i historieböckerna som den som hade det vackraste djuret på utställningarna. De som har tappat all empati och som blundar för rått djurplågeri för att komma så långt som möjligt i sin jakt på 15 minuters ”fame”. De som inte klarar av att lyfta sin egen persoinlighet till sådana höjder utan försöker rida på de stackars marsvinens ryggar.

  De som skakar sina marsvin som en trasdocka för att pälsen ska ligga luftigt och rätt. De som rycker hårstrå för hårstrå ur pälsen för att linjen mellan färgfälten ska bli tydligare. De stackars marsvinens liv är inte värt mer än så för dem.

  De som borde avla på trygga djur utan sjukdomar och med lång livslängd avlar i ställer på de rätta färgerna på de rätta ställena i de rätta hårlagen med den rätta färgen på ögonen och de rätta vecken på öronen och försöker få utseendet rätt men ”glömmer” att samma gener ger sjuka djur, som lever kort tid (ibland bara några månader) och under hela sin korta livstid behandlas de inte utefter sina egna behov utan utifrån sin ägares/uppfödares ambition avelsmässigt eller utställningsmässigt eller båda. Och det värsta av allt många lider ibland fruktansvärt hela vägen mot döden.

  Det borde finnas en speciell bokstavskombination bara för dessa.

 3. Tinna skriver:

  Så bra att du sätter strålkastarljus på denna uppenbara defekt och som ger upphov till en hos marsvinet plågsam sjukdom. Som uppfödare, utställare eller ”bara vanlig marsvinsägare” måste det enda viktiga vara ett friskt och sunt djur, allt annat är oetiskt.

  Jag hoppas att man från föreningarnas håll tar sitt ansvar och tar bort klassen och rasen satin från sina utställningar.

 4. Charlotte skriver:

  Jag försvarar inte satinuppfödning på något sätt, så missförstå mig rätt när jag säger att det numera inte är tillåtet att registrera ett marsvin som har satinföräldrar på båda sidor. Men det är fortfarande tillåtet att registrera marsvin vars ena förälder är satin! Vilket jag tycker är galet, för då lever ju fortfarande satingenen kvar. Och är det då satin längre bak finns fortfarande risken att det blir satin i resutatet, om jag förstått det hela rätt.
  Visst är dessagnistrande pälsar oerhört vackra, men det är inget annat än ett bevis på vad människor är kapabla till för att eftersträva skönhet…
  Jag har själv ett satinmarsvin, jag har tur för han är än så länge frisk o sund. Men jag har ett vakande öga på honom, för 2 tidigare djur som jag hade för ca 10 år sedan fick problem med tänderna, där de bakre tuggades ner så att tandköttet gick över tandkanten. Det var fruktanskvärt att se… Då var den ena satin o den andra inte satin, men med en satinförälder. Prio ett vid marsvinsavel MÅSTE vara att få fram friska sunda djur med fint temperament! Men det är klart… lever de inte så länge så blir det ju en plats ledig för nästa ”fina” utställningsmarsvin, som även den faller bort lagom till den har blivit champion o fått några kullar… :/ *ryser*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *