Allergitest a la Eragons

Allergi ställer till en massa bekymmer för marsvin. De kräver hö för att kunna leva och dessutom är de pälsdjur. Massor av omplaceringar beror på allergi.

Jag är inte så djupt insatt i allergins alla irrgångar och funktioner, fast jag har någon typ av allergi själv. Vet inte exakt vad jag är allergisk emot. Varken jag eller läkarna kunnat klura ut men det spelar faktiskt inte så himla stor roll.

Inte hund, katt, kvalster, damm eller pollen

Det är något i min livsmiljö som inte är hund, katt, marsvin, pollen, damm eller mögel och en massa andra saker de har testat på mig. Jag tror det är något, som är svårt att plocka bort ur livet. Mycket tyder på att jag också har några typer av så kallad korsallergi. Det innebär att vissa saker sätter igång allergiska reaktioner hos mig enbart om jag blir exponerad för dem i kombination med andra saker. Jag är innerligt tacksam att en liten allergitablett ger mig stor livskvalitet trots detta.

...och absolut inte marsvin...

Vid den här tiden på året blir jag påmind om att jag har allergi eftersom vårens pollen helt klart ökar besvären så att de till och går igenom medicinen, men inget jag inte kan leva med.

Men såklart är det bästa om jag kunnat undvika det jag är allergisk mot.

Igår lyckades vi undvika just en sådan situation genom det enklaste tänkbara test. En mamma som redan lovat dottern djur, kom till omplaceringen för att informera sig och valde djuren; Kajsa och Smulan, som hon ville ge dottern.

Kajsa & Smulan slipper flytta fram och tillbaka

Ett litet problem bara; maken, pappan i familjen hade en gräsallergi. Min erfarenhet säger mig att det förr eller senare gör det svårt att ha marsvin.

Jag skickade hem henne med en papperspåse med marsvinsbajs, marsvinskiss, spån, och hö från en bur jag precis mockat ur. Jag är grym på recycling, till och med skräpet återanvänder jag 😀

– Säg till din man att stoppa näsan i detta ett par gånger och förvara påsen bredvid sängen en vecka. Har du inga reaktioner då, borde det vara grönt. Annars vet du ju var jag finns.

Idag ringde hon; ledsen och besviken och hennes dotter är ännu ledsnare – pappa fick kraftig allergireaktion på min hemmagjorda allergitest. Men ledsamheten byttes ganska snart i hopp när vi talade olika lösningar på problemet.

– Skaffa en begagnad hamster! finns en tre (3) månaders på blocket nu. Bur och allt för 200:-.

Jag tycker det är helt otroligt att ett djur med en livslängd på bara några år kan bli tröttnad. Tidsbrist, denna ihåliga ursäkt är orsaken till att hamstern söker nytt hem. För det är hamstern som söker nytt hem, det har absolut INGENTING! med människorna som köpt den att göra.

Sist jag kollade hade även grannen tvärsöver gatan 24 timmar på sitt dygn. Inser att det är en vågad gissning men jag tror det gäller de flesta.

Adjust or die.

Knarr, knarr, sa tant.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

2 Inlägg för Allergitest a la Eragons

  1. Camilla skriver:

    Tänk att det enkla ska vara så svårt för många.

    Klockren test!!

  2. carolina gustavsson skriver:

    Klockrent Irene! Återvinning är bra. Synd om tjejen men tur för Kajsa o smulan som slapp en mellanlandning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *