Inspiration, inspiration!

Lets spend on the Guinea Pigs! May I present Bosse & Brudarna

Petra, som gett marsvinen ett nytt tillmäle, hon kallar dem sorkar, är inte nyskapande bara när det gäller detta. Hon skapar fantasifulla bomiljöer för marsvin oftare och mer fantastiska än de flesta.

Hon har, precis som jag önskat, nästan helt slopat galler, kanske använder det i en
hage ute nån gång ibland.

Zooaffärskonceptet med bur och klassisk vattenflaska i plast är inget för Petra. Hon är grym på att leta rätt på annorlunda, spännande produkter och jag vågar inte tänka på hur mycket pengar hon lagt på tillbehör till sina sorkar. Hon älskar fleece och har troligen bidragit till fleecetillverkarnas ökade försäljningssiffror.

Hennes blogg är en guldgruva vad det gäller inspiration med stil och design. Dessutom är länklistan till alla inköpsställen inte att leka med.

Just detta upplever jag som så befriande. Människor i allmänhet som gillar sin hund
drar sig inte för att låta hunden äta för flera tusen i månaden om det behövs.
Jag har själv en hund med födoämnesallergi, och hans matkonto per kilo
kroppsvikt överstiger människornas i familjen. Tur att han är en fyrakiloshund!
Människor som har häst lägger ut massor på veterinärer och tillbehör.

När det kommer till marsvin är det så totalt annorlunda. Alla förutsätter att de
inget ska eller får kosta. Jag avskyr det. Snålt och nedvärderande.

Undrar du hur hon gjort grejerna och var hon köpt dem? gå till bloggen i första hand och titta under ”bostäder” och hittar du inte där så maila Petra via
kommentarerna, hon berättar GÄRNA.

Låt dig inspireras av Petras tänk! ska inte grisarna, förlåt sorkarna få en ny
vårbur?

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

7 Inlägg för Inspiration, inspiration!

 1. Lena Rössel skriver:

  Ner i källaren och sätt igång. Sa jag till husbonden!

 2. Lena Rössel skriver:

  Mannen är nere i källaren och fixar. Men så tjusigt som detta blir det inte. Eftersom vi tidvis är ganska många här måste vi ha ett lättflyttat boende. Så det får bli köksgolvet. Lite avgränsat men med många biltemapallar, myshögar och gömslen. Köksbordet hamnar mitt i boendet men det är bara trevligt. Blev lite jobbigt att ha dem i vardagsrummet nu när de kommit på att fåtöljer och tv-bänk var perfekta ställen att gömma sig under när de skulle kissa. Dessutom vågar jag inte lämna dem på golvet när vi är ute. Sova får Tussarna göra i sin stora bur. Men i köket blir det perfekt. Där kan de tillbringa hela dagarna. Tills värmen kommer och gräset blir grönt. Då blir det uteliv!

 3. Camilla skriver:

  Petra är den som fick mig att få tummen ur och sätta fart och sedan har det bara fortsatt för det är sååååå tacksamt. Grisarna blir så glada och det märks verkligen. Sedan kan man bygga om och till när behoven kommer eller andan faller på.

  DET kan man inte göra med köpeburar.

  Så ut i affärerna med marsvins-glasögonen på. Det finns massor med bra-å-ha-saker därute som är felmärkta. Allt ifrån Irenes fynd Biltemas excelenta marsvinshus, märkta barnpallar och antihalkmattor för marsvinsfötter, märkta bakluckematta, till sportaffärernas vattenflaskhållare för marsvinshagar, felmärkta som hållare för cykel. För att inte tala om mitt mecca Bauhaus. Där finns laminerade skivor, delbara gångjärn, gjutrör (det kallar dom det som är superbra tunnlar och ramper till grisarna) ja nästan allt man behöver för ett juste bygge. Jysk är bra också för fleecefreaks och vaxduk till bottenskikt i hagen.

 4. Jennie skriver:

  Inspirationsöverdos! helt underbart med så mycket plats som marsvinen får :). Håller också med om att de är väl värda att kostas på lyx, marsvin älskar lyx!

 5. Karin, Greta och Jan Boris skriver:

  Jag blir så imponerad av all denna kreativitet! Och lite sorgsen, eftersom jag måste ha gallerbur till mina grisar. Våra katter gillar också grisar nämligen, men vill leka katt-och råttaleken med dem. Och det gillar inte grisarna såklart, eftersom de alltid får vara råttorna…

  Men man kan pimpa sin gallerbur också såklart, med höloft, rör och myspåsar. Så länge grisarna trivs och känner sig trygga och har svängrum eller snarare skuttrum så är det ju bra.

 6. Mirjam skriver:

  Fin fina grejer…. Dags att köpa stort hus och bygga marsvinspensionat för hela slanten! Det lär bli fullbelagt med kö för att få prova alla finesser.

 7. Marie skriver:

  Jag bara älskar savannen på nedersta bilden! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *