Murre – off topic

Jag vill berätta om en katt som heter Murre. Han finns på Xxxxxx Bilvård som ligger i ett industriområde i Göteborg. Jag skriver Xxxxxx Bilvård eftersom jag inte vill att vem som helst kattnappar Murre.

Murre, en cool katt utan hem

Murre dök upp utanför firman som bedriver bilvård för cirka ett år sedan sedan. Eftersom de som jobbar där fångade in och gjorde TNR (Trap-Neuter-Return) i kombo med omplacering på alla katter i området för några år sedan, är de extremt observanta på nya katter som dyker upp.

En vild kattkoloni är ingen dröm precis, det var ingen som tänkte på att fotografera vad de såg men med lite fantasi kan du nog föreställa dig. Många vilda, trasiga katter i samma område som slåss för brödfödan. Ständigt dräktiga honor och nya små liv som kastas ut i denna hårda tillvaro. Kallt största delen av året. Missan är den enda katten som finns kvar efter TNR-insatsen. Så ska det förbli säger en av dem som jobbar där.

-Visst finns det plats för Murre, men det är ju rent slöseri, han är tam, ung, frisk och numera kastrerad och märkt.

Mannen menar att Murre ska ha ett riktigt hem, ett bra hem där man tar ansvar för sina djur.

-Han ska inte huttra i ett katthus på kvällen, han ska sträcka ut sig på någons ben, helst framför en varm brasa.

Misär ska inte romatiseras. Men för mig är detta kärlek.

Först hade Missan sällskap av ytterligare två katter, när de andra omplacerats. De var tre alltför vuxenvilda katter för att omplacera. Men en TNR -katt lever ofta ett hårt liv och blir väl inte så gamla, så nu var bara den lilla gråa Missan kvar. Hon blev irriterad på den nye Murrekatten, vem trodde han att han var? Bara dyka upp så där och sno hennes mat??!! Lägga sig i hennes frigolitisolerade katthus?

Missans hus, de var tre katter här tidigare

Murre var plågsamt mager och okastrerad. Han slukade Missans mat, var envis, ganska tam, modig och fruktansvärt hungrig. Sakta men säkert tog han sig in i gemenskapen, arbetade sig bit för bit in de hjärtan som finns på platsen varje vardag.

Trots flera annonser i G-P vill ingen kännas vid honom.

Egentligen är männen på firman ganska krassa medelålders gubbar som mest vill slippa en katt till.  Utmattade efter kraftansträngningen med alla katterna för några år sedan. De brister för en av dem:

-Tar det PIIIP aldrig slut? Varför kan inte folk ta hand om sina PIIIPPIIP katter? Ja, inte du Murre, säger han sen med mjuk röst, jag menar ju inte dig. Du är ingen PIIIP katt. Du är ju Murre, eller hur? den finaste katten i hela världen..

Växlingen i hans röst talar om frustrationen inför a new cat on the block. Det är väl roligt med en trevlig kelig katt som vågar ta kontakt men det är ungefär som med en tiggare. De ler och spelar en glad melodi men roligt är det sista det är.

Murre fjäskar och kurrar, men ingen av dem som jobbar där har plats för en katt till hemma. Alla som kunde tog hem katter vid TNR insatsen och katter lever ju LÄNGE. Alla mina har blivit mellan 15-20 år.

Tiggarens blotta existens talar om hur fel allting är och vi känner hjälplöshet. En del av oss kan knappt möta deras blick för att vi känner skam inför att de inget har.

För vi har allt. Vi bor varmt, äter bra, åker bekvämt och har det otroligt bra. Om nån av er som läser här själv kan eller känner någon som kan ge Murre ett ansvarsfullt hem, hör av er till info@eragons.se eller via kommentarerna.

Murre - New Cat on the Block

Murre är kastrerad, vaccinerad och märkt. Troligen bara ett par år, han var en ungkatt när han kom. Nån från firman kommer att hälsa på honom i det nya hemmet, för att se att det blir bra för honom.

Detta inlägg är publicerat i Omplacering. Skapa ett bokmärke

2 Inlägg för Murre – off topic

  1. Lise skriver:

    Hâller alla tummar för Murre!!

  2. lise skriver:

    Murre! Hade du varit i Spanien kunde du komma till oss. Men det maste val finnas ett hem narmare for dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *