Lassemannen

Han heter Lancelot och är en svart dvärgpudel.

Jag kallar honom Lasse, eller Lassemannen. När han var drygt fem år annonserades Lasse ut på blocket. När han kom till sitt nya hem var han väldigt mager, hade en halsinfektion och en tand som gjorde ont. Man sa att han precis varit på vetrinärbesiktning men det var lite svårt att förstå med tanke hans skick.  Hans päls var klippt i det som kallas T60, det är en klassisk pudelklippning.

Lasse i husses famn

Den gamle mannen som Lasse älskar är 80 år.

Lasse har växande päls, precis som en del marsvin har. Han hade ett alldeles för hanigt beteende vilket var orsaken till att han såldes. De som hade Lasse skulle avla nya valpar och tyckte att Lancelot var jobbig. Han kunde vara ensam hemma och att han var jobbig och ville para de andra hundarna.

När Lasse blev kastrerad är hans dominansbeteende som bortblåst. Han är ensam utan prut tre timmar mitt på dagen, då husse åker och äter lunch och umgås med vänner.

Lasse på väg till trimmet

En gång hade Lasses päls gjort så att han inte kunde bajsa riktigt, pälsen hade vuxit så och husse undrade vad som hänt? varför mådde Lasse inte bra? Husse som har stela händer, märkta av polio på 60-talet och hårt arbete ett helt liv tog Lasse till vetrinären som berättade och åtgärdade det som hänt. Den gamle har trötta ögon också, kunde inte se vad som hänt i all den svarta pälsen.

Det är tokigt med all den där pälsen, det ställer bara till problem när folk tröttnar på sina djur och säljer dem till sådana som inte tycker utställningar är intressant alls. Den gamle frågade om Lancelot var lättskött och de sa familjen att han var.

I måndags hände något med den gamle mannen, han ramlade till marken och blev liggande. Kunde inte ta sig upp. Lasse visste inte vad han skulle göra, han blev orolig men stannade vid husse, la sig bredvid på marken.

Pärsen över för denna gången, Lasse är nyklippt!

Den gamle mannens svärson kom och ringde ambulansen på en gång. Lasse fick åka med i svärsonens bil till sjukhuset, men väl där fick han inte gå med in. Svärsonen kom tillbaks och bilfärden till fel hem. Lasse hälsar gärna på, men inte utan sin husse. Var är husse??

Där bor två andra vovvar, en stor svart som Lasse är lite rädd för och en liten brun, som Lasse gillar men samtidigt inte vill dela uppmärksamhet med.

Söting!

Lasse längtar efter sin husse.

Lassemannens husse är min pappa.

I måndags fick han stroke och hjärtinfarkt och nu ligger han på sjukhus.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

28 Inlägg för Lassemannen

 1. Malin skriver:

  Tankarna går till dig! Så fint att skriva ur en hunds perspektiv.

 2. Marie skriver:

  Hoppas Lassehussen kryar på sig snart… *kram*

 3. Camilla skriver:

  Jag har aldrig träffat Lasse. Jag tycker inte om pudlar. Jag älskar Lasse. Visst är det skit att ens jobbiga föräldrar blir gamla. Vem ska man då ha ett juste gräl med? Hoppas din pappa kryar på sig. 80 är väl ingen ålder på en häst… Hälsa honom fast jag inte mött honom heller.

 4. Therese skriver:

  Vad ledsen jag blev av att läsa detta Irene! Jag hoppas att din pappa kan återhämta sig och att han kan få komma hem till Lasse igen.

  • ireneljunggren skriver:

   Han är ju väldigt gammal men jag tror det. Han är enveten som synden och fast han inte kunde ta sig upp från marken skulle inte ambulansen ringas. ”Man ska inte shåpa sig”
   Han hade en stroke för 5 år sen och åkte hem alldeles för tidigt. Jag trodde det skulle bli hans död, men inte. Jag tror hans eviga problemlösande hemma gjorde han fortare frisk. Så jag är hoppfull.

   • ireneljunggren skriver:

    Jag älskar också Lasse, men han älskar sannerligen inte mig. Jag sköter ju ofta den jobbiga pälsen så han förknippar mig med det. En dag stod jag och gjorde rent, smörjde och provkörde min hårtrimmer när de var och hälsa på. Han tittade inte ens på mig, kilade bara snabbt under soffan där pappa satt och gömde sig. Han avskyr hårskötsel. Stackars hund med all den där fåniga pälsen. Jag ska hälsa!

 5. Sofie skriver:

  Vill bara skriva att jag tänker på er och hoppas att din far kämpar på så han får komma hem till Lasse <3 (och er andra såklart!)
  Kram

 6. Maria skriver:

  Hoppas att din pappa snart kryar på sig, kram!

 7. nathalie skriver:

  Allra käraste irene. Hoppas din pappa kryar på sig snart och att du har ngn som bär dig undertid. Det är en sån skit med verkligheten
  ! Kram på dig

 8. yvonne gustafsson skriver:

  Tankarna går till dig Irene,vet precis hur det är,har en äldre pappa,som har haft tre stycken stroke,,men han finns kvar här hos oss lever tillsammans med min mor,så jag hoppas det går bra med din pappa så Lasse killen får hem sin kära husse /kram från yvonne i värmland

 9. Karin, Greta och Jan Boris skriver:

  Jättefint skrivet. Du har en sån fantastisk förmåga att skriva så att man blir berörd. Nu hoppas jag bara att Lasse snart får hem sin husse i gott skick igen. Kram!

 10. Susanne skriver:

  Hoppas att din pappa snart kryar på sig ! Många styrke kramar till dig och Lasse. Eländiga avel som avlat fram långhår….

 11. Ewa Ivarsson skriver:

  Hoppas så han blir bra igen…! Kram från oss i Tyresö!

 12. merlins matte skriver:

  Håller alla tassar,händer ja allt man kan hålla för att din pappa ska krya på sig.
  Har ju haft äran att träffa honom ♥.
  Envis är han och har ju gett dig en och annan gen ;0) Så han kommer igen sakta och säkert.
  Sen väntar ju Lasse på honom.

  Skickar Styrkekramar till dig ♥

 13. Helene skriver:

  Hej Irene!
  Det märks att du och din pappa har samma stora och goda hjärta!
  Ni hjälper dem som mest behöver!
  Hoppas att din pappa kryar på sig och att du får hjälp när du mest behöver!
  Kram, Helene

 14. Mikaela skriver:

  Tänker på din pappa och hoppas han rehabiliterar sig väl även denna gången. Ta hand om er hela familjen!

 15. Flemming skriver:

  Skänker en extra tanke till er alla !

 16. Erika med Fridolf och Frode skriver:

  <3 Tänker på dig och din pappa. Kram

 17. Carolina Gustavsson skriver:

  Vad tråkigt att höra Irene! Hoppas din pappa snart återhämtar sig. Du har inte bara en fantstisk förmåga att skriva. Du har också en fantastisk förmåga att se saker ur andras synvinkel/perspektiv. Förstår att din pappa är allt för Lasse och hoppas att de snart är förenade igen,för bådas skull. Djur kan göra underverk för människors välmående. Jag har sett det själv. Tänker på er:

 18. Eleni skriver:

  Irene det här smärtar verkligen att läsa! Önskar er all lycka med din pappas hälsa. En så fantatiskt varm man med en sån fin Lassevän måste bli frisk igen. Älskade Lassehund det blir bra ska du se. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *