Det blir inte alltid som man tänkt sig

Ibland blir det bättre…iallafall för vissa. När lille Max kom tillbaka häromkvällen fick Nico Pälsråttan chansen att prova att bli sambo med honom.

Jag kollar vem du är

Max var den ena halvan av brödraparet Blixten & Max som kom för några veckor sedan. Snabbt fanns hem som innebar delning av paret och eftersom de verkade så milda i sättet och var rätt unga så gjorde jag så. Tyvärr blev Max nye vän sjuk och efter en massa kämpande med operation och stödmatning var man tvungen att ge upp.

Helt ok

Max blev ensam och familjen som mist två mångåriga grisar på kort tid vill fundera på om de ska behålla Max eller ta en marsvinspaus. Jag kan bara säga att jag förstår. Min flock har minskat med en sanslös hastighet och om man tycker att marsvin är livets salt så blir man utmattad av all sorg och saknad. Precis så, alldeles utmattad.

Väldigt mycket bebis

Så medan de tänker får Nico chansen att umgås med sötnosen Max. Han är fortfarande en bebis, trots att han är född den 4 december 2011, alltså snart ett halvår gammal. Jag har varit med om småkillar som är extremt haniga redan när de är tre veckor så jag är ganska förvånad. Hormoner brukar spruta ut genom öronen på dem när de är ett halvår.

Min huvudregel är 8-10 veckor max på den ene killen om det ska fungera att föra ihop, men när magkänslan säger att det KAN nog gå så får man prova…särskilt när alternativen lyser med sin frånvaro. Nästa onsdag kunde Nico blivit kastrerad men på detta sättet kan både han och jag slippa allt det innebär.

Efter flera dagar verkar killarna hur ok som helst och nu avvaktar vi bara.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *