Pottfrisyr på nytt sätt

Sara omplacerades till en ny familj sent förra sommaren. Hon var ganska länge i omplaceringen, det som var mest slående med henne var hennes skönhet och totala hängivenhet inför betet.

Ofriserad

I ur och skur var hon ute, älskade verkligen att själv kunna välja.

Nu är hon och hennes kompis Kajsa tillbaks på Eragons för en veckas pensionat och dessutom med en ny flockmedlem på önskelistan. Kastrat denna gången och Appa fick äran så nu flyttar en fin treklöver hem till Kungsbacka imorgon.

nyklippt

Appa fanns inte inne i omplacering så jag och matte har mailat under veckan. Då kom en liten försynt önskan om frisering på Sara…vilket jag var glad för eftersom Sara sommarfrisyr inte riktigt föll mig på läppen. 🙂

Så här ser det ut under lilla sköldpaddan

Jag älskar sheltie, de är som fantastiskt söta och relativt sett dessutom ganska sunda. Enkelt beskrivet är ”sheltie” ungefär som en släthårig limpa fast med långt hår och tillplattad nos…och det är inte jättefräscht när de lever naturligt liv på gräs och jord.

Sara har rakat benen 😀 Lite ojämt men efter nån vecka brukar det ha jämnat till sig. Jag skonar hellre både mig och henne, finlir är inte min stil och Sara kommer snabbare ur "frisörstolen".

Eftersom oklippt päls drar i marken är de ofta lite solkiga. Sen vill många ha kvar deras päls, personligen är jag inte noga med det mer än om det är vid den kalla årstiden.

Trimmar strax nedanför tuttarna

Har jag glömt fråga brukar jag skippa lejonfrisyren som jag oftast kör på mina egna och omplaceringarna och istället kör jag pottfrissa, så att de slipper bli så solkiga men samtidigt syns det knappt att trimmern varit framme.

Min upplevelse av att klippa långhår är att de gillar det. Första gångerna är de såklart lite rädda för trimmern och hanteringen men sedan skuttar de och popcornar ofta när de är nyklippta vilket jag tolkar som en slags lättnad. Hur vackra och söta de än är med allt hår…naturligt är det inte…någonstans.

Sötast i hela världen - men till vilket pris?

Framavlat enbart i människans intresse, för att vi ska sucka en gång extra, lägga huvudet på sned och säga;

– Så söt!!!

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Ett inlägg för Pottfrisyr på nytt sätt

  1. Anna-karin skriver:

    Nästan en karbonkopia på min älskade Ziggy prins (Som lämnade mig alldeles för tidigt…) Grattis till lille Sara, hennes nya fina byxfrisyr och hennes nya ”pojkvän”. Hon ÄR en skönhet, totalt kär själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *