Fyra nördiga dagar

Ända sedan i onsdags kväll har Camilla hälsat på hos mig och det mesta vi gjort i midsommarhelgen har handlat om marsvin. Först hade vi ett par riktigt fina dagar vädermässigt men sedan har västkusten visat sig från sin sämre sida och det är inte solsidan direkt.

tryck på bilden, så kommer du till kringelkrokbloggen

Camilla, tänker ni kanske…vem är det? Jo för er som missat Kringelkrokbloggen så tryck på bilden så kommer ni dit.

Jag och Jasmine passade Camillas lite speciella marsvin Lilla Bu, också kallas Bu-San när hon åkte på semester i några dagar, eftersom det är en del medicinering och annat special med henne.

Bu-San ser läskig ut men man vänjer sig. Samtidigt är hon intressant.

Bu-San är ett långhårigt marsvin som på grund av  allergi nästan tappat all päls. Dessutom är hon blind. Bu-San kom tillsammans med sin mamma Lakrits och moster Musse till Göteborg när vi var i Stockholm till Vegomässan för några veckor sedan.

Eftersom det är en bit mellan Stockholm och Göteborg så tog det några dagar innan Camilla kunde hämta dem igen. I mellantiden miste Camilla sin kastrat Tomas som kommit från Eragons. Redan innan, tror jag, vi talat om att sammanföra hennes flickor Ninja, Stumpan och Maritza med de tre flickor som var här.

Maritza gillar Anton, Musse tycker han är ok.

,

Jag tycker en flock kräver en kastrat så därför fick Anton chansen, även om han är i yngsta laget. Detta är lite special, Bu-San är blind och ibland kan flockdjur vara ganska grymma mot artfränder som avviker för mycket. Det handlar såklart om att flocken ínte är starkare än ”den svagaste länken” och i detta fall är det en liten hårlös blind tjej.

Ninja...är skeptisk. Till Anton, bland annat.

Jag började med att sätta Bu-San, Lakrits & Musse i min flock redan under förra helgen. Sedan satte vi Stumpan i den så snart Camilla anlände på onsdag kväll. På torsdag morgon fick även de andra komma i storflocken. Maritza inomhus, Ninja utomhus. Under torsdagen fick de springa av sig ganska bra och sedan påbörjades avtankningen av flockmedlemmar.

Under ett gräsmattebesök träffade Camillas tjejer Anton och sedan flyttade de andra i flocken ifrån dem i ganska rask takt. Till slut vara bara Anton, Ninja, Stumpan, Maritza, Bu-San,  Musse & Lakrits kvar.

Musse har mycket hormoner. Hon gillar Anton. Stumpan är inte ogillande. Anton är blyg.

Anton har inte överdrivet mycket pondus. Men  flocken verkade faktiskt fallit på plats något så när till avfärden idag.

Nu håller vi tummarna för att de flockens medlemmar är hyfsat snälla mot lilla blinda Bu-San.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

4 Inlägg för Fyra nördiga dagar

  1. Camilla skriver:

    Anton har vuxit lite över resan och natten. Inte lika ”diskret” mot tanterna längre. Bu hade ännu ett sår på näsan nu på morgonen, men det var inte så fult som det första hon fick som man kan se på bilden. Jag provar en stund till…

  2. Lena Rössel skriver:

    Lycka till med alla tjejerna Anton! <3

  3. Lena Rössel skriver:

    Lycka till Anton och alla tuffa tjejer! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *